Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, March 25, 2005

de nederlaag van D66

D66 is al sinds 1966 bezig de Nederlandse politiek en de Nederlandse bevolking ervan te overtuigen dat er bestuurlijke hervormingen doorgevoerd zouden moeten worden. De nieuwe voorstellen zijn: het referendum, het districtenstelsel bij verkiezingen en de gekozen burgemeester.
In dit kabinet leek dat te gaan lukken, Dat wil zeggen dat de hervormingen doorgevoerd zouden worden zonder de echte instemming van de politieke elite en de bevolking. Het was gewoon een beloning voor het meedoen aan dit kabinet. In feite is de D66 een vreemde eend in de bijt van het kabinet.

Nadat de voorstellen voor een gekozen burgemeester in de Eerste Kamer waren onderuit gehaald door de PvdA, blijkt nu dat CDA en VVD er ook niet echt zin in hebben. D66 gaat nu de leden vragen of ze door moeten gaan met dit kabinet. Ik denk dat ze nee gaan zeggen en dan valt dit kabinet over één of twee weken.

Ik vind het jammer omdat de belangrijkste hervormingen nog niet ver genoeg door dit kabinet zijn doorgevoerd. Als eventueel Wouter Bos de premier wordt, zullen WAO en uitkeringen weer in ere hersteld worden en de veiligeheid wordt weer een ondergeschoven kind.

1 comment:

Daniel Ocean said...

Hopelijk wordt Wouter Bos premier. Dan kan er wat gedaan worden aan die verrijking aan de top.

LOONMATIGING door de strot duwen van de werknemers terwijl de managers zich eindeloos verrijken. Rechts is moreel failliet om nog om loonmatiging te schreeuwen.