Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, May 31, 2005

Anti-Anti Campagne

Anti-Anti Campagne
door KeesjeMaduraatje

Vandaag stond in de NRC een analyse van de JA-campagne. Het blijkt dat de NEE campagne veel vroeger en beter op gang gekomen is, en dat de regering en regeringspartijen daarop hebben gereageerd met een Anti-Anti-Campagne. De NEE stemmers hadden het verkeerd begrepen en waren zowiezo niet te vertrouwen. Bovendien begonnen ze te dreigen met oorlog en buitenlanders en natuurlijk Auschwitz. Averechts, naar nu blijkt. De JA stemmers zijn er niet in geslaagd de kiezers van de voordelen van de Europese Grondwet te overtuigen. Bovendien ontstaat er een sfeer van "we zullen ze een lesje leren".

Als je mijn twee oproepen vóór de Grondwet leest zie je dat ik ook met anti-anti argumenten kom. Ik wil niet bij Geert wilders en de SP horen. Bovendien vind ik de dierenliefde argumenten slecht. Dat waren mijn argumenten. Ik heb gefaald de Nederlandse Bevolking van het JA te overtuigen.
Laat nu de woensdag maar komen, Nederland zal zelf de consequenties moeten dragen (oh nee, nu begin ik alweer te dreigen). In ieder geval moet de democratische mening gerespecteerd worden.

1 comment:

Wim Nusselder said...

Final figures for turnout and 'no'-percentage: 62,8% and 61,6%.
Great, isn't it, that such a clear majority of a population can poke its nose at the excellent arguments of an overwhelming majority of Dutch politicians in favour of a treaty that summarizes and makes workable previous treaties, but that is mistakenly named 'constitution'?! (-:
Where a constitution would have to be framed as "We, the people...", this 'constitution' was essentially framed as "We, the politicians, know best. Support our project." That's apparently not what the Dutch feel democracy should be...

By the way, I voted 'yes'.