Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, June 18, 2005

Fremdarbeiter

Oskar Lafontaine vergreift sich im Ton

von Keesje Maduraatje

De vroegere SPD Minister Oskar Lafontaine heeft in een toespraak in Oost-Duitsland een lelijke misser gemaakt. Hij zei, dat het niet zo kan zijn dat Duitse werknemers werkloos worden en dat "Fremdarbeiter" hun plaats innemen. "Fremdarbeiter" is een Nazi term en stond vroeger voor dwangarbeider. Bovendien hitst Oskar Lafontaine hiermee de Duitse bevolking op tegen de buitenlandse werknemers.

Lafontaine is net toegetreden tot de linkse WASG-PDS partij die een rechvaardiger sociaal beleid wil en de hervormingen van de regerende SPD politicus Gerhard Schröder afwijst.

Ik wil niet meteen gaan zeuren over de SP en vergelijkingen gaan maken, maar dit incident lijkt verdacht veel op de brochure "Gastarbeid en Kapitaal" dat ook een beperkte klasse solidariteitpredikte en de buitenlanders weg wilde hebben.

Hier blijkt ook uit hoe weinig ruimte er is aan de linker kant van het politieke spektrum. De Groenen vertegenwoordigen al de beter verdienenden en de SPD is er al voor de werknemers. Dus dan moet ie toch wat om de massa's te mobiliseren. Blijkbaar geloofd hij dat de nationaal denkenen dan wel op hem zullen stemmen als ie maar een beetje op buitenlanders gaat schelden.

No comments: