Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, June 21, 2005

Linkse Mythes

Linkse Mythes
door KeesjeMaduraatje

Sinds het ontstaan van grote socialistische bewegingen in de 19e eeuw is al sprake geweest van mythevorminge en het gebruiken van grote voorbeelden die tot de verbeelding spreken. Meestal waren dat mensen die veroordeeld werden, zoals in Nederland de gebroeders Hogerhuis of in de VS, Sacco en Vancetti. Deze legendes konden massas op de been brengen.

Zo kunnen we door deze beeldvorming spreken van linkse symbolen in de pop cultuur. Ook in de eetcultuur en in de andere bereiken van het leven zijn de linkse mythes goed doorgedrongen. Daarom kunnen we nu spreken van links eten (Makro-Biotisch), linkse muziek (Soul, Punk, Reggae)
linkse film ( Novo Ciento) etc. En aan die mythes gaan we in dit web log nou eens niet tornen en die gaan we niet omver gooien, want iedereen heeft recht op een geloof

Mythe Soul Brother
Soul muziek als spreekbuis van de Black Panthers
Mythe Reggae
De mythe van Reggae als bevrijdingsmuziek[/b]

Mythe Punk
Johnny Rotten als vertolker van de uitzichtloosheid van het bestaan.

Mythe Power to the People
Linkse symbolen zijn commercieel inzetbaar

Our new antenna means more power to the people!

Mythe RAF
de vlag van de Rote Armee Fraction op T-shirts, ten teken van opstandigheid en rebellie.

Mythe gezond eten
Veganistisch eten.

Voor diegenen die menen dat dit log de grens van het geouwehoer al ruimschoot heeft overschreden, zeg ik: er is niets tegen geouwehoer zoalng maar Gods zegen er op rust.
Ik werk er nog verder aan. Het kan zijn dat Commandante Che een eigen log krijgt met alle mythes op een rijtje gezet.


No comments: