Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 12, 2005

Positief Denken!!

Positief Denken !!. In theorie en praktijk
door KeesjeMaduraatje

veel mensen denken bij de uitroep "positief denken" dat bedoeld wordt dat je alles helemaal te gek moet vinden en altijd over alles positief moet zijn. Of dat je , ook als je gepest en uitgescholden wordt, altijd met een glimlach alles moet verdragen. Zoiets als wat je bij Amerikanen wel eens ziet: altijd alles "great" vinden. Mensen denken vaak aan Emile Ratelband (Tsjakkaa). Die je over een koolvuur laat springen om meer moed te krijgen.

Positief denken is nog iets anders als dat.


Dr. Joseph Murphy

Positief denken betekent dat je je onderbewuste geest kan beïnvloeden in een positieve zin, en uit je onderbewuste ongekende kracht kan putten. Als je onderbewuste (Subjectieve Geest) van iets overtuigd is, kan het ook werkelijkheid worden. Op een negatieve manier beleven we dat elke dag als ouders, leraren en opvoeders zeggen: "dat kan jij niet", "dat is niet voor jou weggelegd" dan gaat een kind dat op een gegeven moment ook geloven. Het duwt je naar beneden.
Dat wat je diep in je onderbewuste denkt, gaat je "bovenbewuste" (Objectieve geest) ook doen. Als je gehele denken doordrenkt is van jaloezie, haat, afgunst en andere negatieve gevoelens en denken, kan je geen gelukkig en zorgeloos leven leiden en kan het zelfs leiden tot ziekte.

Geldgebrek
Wie zorgen heeft over geld, doet er goed aan er eens over na te denken hoe hij/zij over geld denkt.
Als je geld eigenlijk vies vind, moet je er niet verbaasd over zijn dat het niet naar je toe komt.
Een goede oefening is als je elke keer als het over geld gaat tegen jezelf zegt: "kom maar, kom maar". Bij gewetenswroeging ( 80 % van de wereld is arm) , helpt het tegen jezelf te zeggen: "je mag nu ook iets verdienen". Het spreekt vanzelf dat we dus ook iedereen die in een dure Mercedes of andere dure auto langs komt rijden van harte geluk wensen. En niet zeggen:" die heeft zeker een goeie drugsdeal gemaakt".


4 comments:

Bren said...

Vind jij Mrs. "Tetser" een goed wijffie?Neej bahbah!! ;) Maar wel handig die dingen over positief denken!

keesjemaduraatje said...

hoe vin je Verdonk?

Steady Freddy said...

Waarom pas je dat positief denken niet op heel je leven toe?

keesjemaduraatje said...

Dat doe ik ook altijd, of tenminste ik probeer het altijd, vooral ten opzichte van mijn familie, want in onze cultuur is de familie heel erg belangrijk.