Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, June 03, 2005

ProtestWarriors in Nederland

ProtestWarriors in Nederland
door KeesjeMaduraatje

Enige tijd geleden maakte ik melding van de Protestwarriors in Nederland
Een week daarna was de website van de Protestwarrior verdwenen, zodat ik dacht dat het initiatief al weer afgelopen was. Nu kwam ik er door toeval achter, dat de ProtestWarriors echt op 7 Mei op het Museumplein waren tijdens de actie tegen Geaorge Bush. In dit filmpje kan je zien hoe de demonstranten reageerden. De Nederlandse demonstratie staat wel helemaal achteraan.

Mijn mening
Ik vind de borden grandioos en als de Internationale Socialisten met debiele hamer en sikkel vlaggen mogen lopen, zijn de affiches met Kim Il Jung een verademing.
Ik was zelf bang dat er een één of andere extreem rechtse organisatie achter zou zitten. Maar nu blijken het de Jonge Fortuynisten te zijn, dus in de geest van Pim een vredelievend initiatief.

Maar
Één van de demonstranten in de VS had wel gelijk als hij zegt: dit was ónze demonstratie en als je een andere mening hebt kan je ook zelf een demonstratie houden. Dit lijdt natuurlijk wel tot provocatie.

4 comments:

John said...

WOW! Wat een geweldig initiatief! Wat een dappere gasten. Ze hebben ongelooflijk lef om zo tussen die krakers te gaan staan en een rechtse mening te verkondigen. Waren er maar meer Protestwarrirors...

keesjemaduraatje said...

Ik heb intussen een email gekregen van de ProtestWarriors waaruit blijkt dat er wel Fourtuynisten bij zijn, maar dat het niet alleen Fortuyn aanhangers zijn.

Protest Warrior said...

Idd waren er maar meer protestwarriors. Je kunt je altijd bij ons opgeven als 'protestwarrior', en er zelf ook één worden :) .

keesjemaduraatje said...

we zien elkaar op 17 September in Amsterdam