Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 27, 2005

Madame Tussauds London

Een bezoek aan Madame Tussaud in London op 24 Juli 2005
door Keesje Maduraatje

aangezien we de Underground te onveilig vonden, tenslotte waren de vier mislukte terroristen nog niet opgepakt, reden we met de auto naar London. Ondanks de verschillende aanslagen stond er nog een behoorlijke rij voor de ingang. De wachttijd bedroeg 1,5 uur. Tijdens het wachten sprak ik met een Indiase moeder en zoon die in New-York wonen maar eigenlijk uit Boston kwamen. De zoon studeerde in London en had tijdens de verkiezingen Kerry gesteund. Ik zei dat ik Bush steeds meer ging begrijpen, zeker na de laatste aanslagen. Mijn zoon vreesde al dat ik een voordracht over Nathan Sharansky zou houden, maar ik hield me in. De Indiase moeder vroeg aan mijn vrouw welke beroep ik had. Afgezien van het feit dat ze dat niet met zekerheid kon zeggen, was ze ook beledigd dat de vrouw niet vroeg welke beroep zij had.

De tentoonstelling bestond voor een groot deel uit wassen beelden van mensen die ik niet ken maar wel zou moeten kennen, blijkbaar. Filmsterren, popsterren TV-sterren. Ik wilde elvis, Lenin en Fidel Castro zien. Lenin en Stalin stonden er niet bij. Wel Bratt Pitt.

De bezoekers waren 50% mensen uit India en arabische landen. Sommige vrouwen zwaar gesluierd. Het schokte mij dat een man met arabisch uiterlijk, de borsten van een mij onbekende TV-ster aanraakte en zich zo fotograferen liet, terwijl zijn vrouw zwaar gesluierd op de achtergond stond. Daar kan ik als Cultureel Antropoloog geen theorietje van breien en al helemaal niet als "Midden-Oosten deskundige bij NOVA" een zinnig woord over zeggen. Wijst die man nou de westerse vrij democratische grondbeginselen af, of doet alleen zijn vrouw het? En ben ik wel voldoende geïntegreerd als ik blijkbaar al die sterren niet ken?

De prijs van Madame Tussaud is zo hoog dat we van toeristische oplichting moeten spreken.

Er was veel politie op Bakerstreet, naar later bleek vanwege een moslim-conferentie die daar gehouden werd. Daarna nog een bezoek gebracht aan de Elvis-winkel en de Beatles-winkel op Bakerstreet. Het parkeerticket kostte 42 Euri.

Ik begin steeds meer van London te houden en zou we willen wonen.


5 comments:

AGS said...

En plotsklaps, als een donderslag bij heldere hemel, wordt de vreemde mix aan politieke ideeën van Keesje door bovenstaand artikel van Keesje verklaard.

Keesje schrijft:
Daar kan ik als Cultureel Antropoloog geen theorietje van breien.

En dan die foto van Keesje (ik neem aan dat het Kees is die op de foto staat?). Keesje is niet (helemaal) blank (maar dat valt ook wel te verwachten van iemand met een achternaam als 'Maduraatje'). Gokje: een van beide ouders van Keesje komt uit Indonesië?

Echt, Keesje, dit artikel is wat mij betreft een inzichtgevend artikel. Ik denk dat ik Keesje (en zijn politieke denkbeelden) na het lezen van bovenstaand artikel iets beter snap dan voor het lezen van bovenstaand artikel.

keesjemaduraatje said...

jij snapt helemaal niets. Ik ben inderdaad een zwarte joodse homosexuele neger. Ben je nou blij?

AGS said...

Een wat? Nee, je bent getrouwd dus niet homoseksueel. Je bent niet zwart (je hebt hoogstens een tint) en een neger al evenmin. Joods? Is dat zo (nee toch?).

Je uiterlijk zegt me minder dan je achtergrond (Cultureel Antropoloog). 'Indonesisch' was overigens een grote gok (Madura is een eilandje 'in' Indonesië). Je krullende haar kan ik niet verklaren vanuit je Indonesche achtergrond (Indonesiërs hebben, voor zover ik weet, stijl haar). Misschien dat die krullebol van een van je niet-Indoneschsiche ouders afkomstig is?

En dan weer dat Madurese inzicht: 'jij snapt helemaal niets'. Keesje kent me niet, Keesje weet to-taal niet wat ik wel en wat ik niet snap maar Keesje staat wel klaar met zijn oordeel over mijn snappen. Vreemdvreemdvreemd.....

keesjemaduraatje said...

kijk nou eens op de link in de properties van die foto. Ik ga op dit weblog wel eens vertellen waar de naam keesjemaduraatje vandaan komt, maar nu zit je er helemaal naast.

AGS said...

Ah.... het is niet Keesje die op de foto staat!? Jammer. Had dat meteen ff gezegd, joh :) Ik dacht: leuk, een foto van Kees :) . Blijkt het iemand anders te zijn :) Grapjas :P