Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, August 24, 2005

Begraven bij Marx

Begraven in de buurt van Marx

door KeesjeMaduraatje

drie weken geleden schreef ik al over het graf van Marx op het Highgate Cemetary van London. Het is niet te geloven, maar zelfs hiermee loop ik op een trend vooruit. Deze week staat er een hoofdartikel in "der Spiegel", waarin ongeveer hetzelfde beschreven wordt als in mijn weblog: dat je voor een bezoek aan het graf van Marx betalen moet. Dat er allerlei socialisten en bewonderaars om het graf heen begraven liggen. Dat er allerlei mensen met Marx samen in een graf liggen. Enzovoorts. Wat ik niet wist is, dat wat wij zagen alleen het monument voor Marx is en dat het eigenlijke graf er vlakbij ligt. Dus ik heb op de verkeerde plaats mijn vuist geheven. Het monument is er door de Communistische Partij later neergezet om de verschillende delegaties uit de Sovjet-Unie en China te kunnen ontvangen.

Ik heb intussen geïnformeerd naar de prijs en voorwaarden om naast de grote roerganger begraven te mogen liggen, maar helaas heb ik geen antwoord mogen ontvangen. Mijn communistische buurman René heeft zich al opgegeven voor een plaatsje naast Marx. we hopen dat het nog even zal duren voordat deze plaats ingenomen wordt. De foto's die we bij het graf gemaakt hebben zijn in Duitsland verloren gegaan. In plaats van de foto's hebben we andere foto's van een Koerdische Bruiloft mogen aanvaarden. Dat is niet helemaal wat we wilden. Wel kregen we een rolletje terug waarop de slogan "Make Poverty History" te zien was, samen met het gebouw van de Engelse Vakbond. Ook leuk.

Het Marxisme komt weer helemaal terug, volgens "der Spiegel". Ik ben benieuwd.

No comments: