Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, August 08, 2005

Vrijwillige Arbeid

Werken zonder ervoor betaald te worden

door KeesjeMaduraatje

Er zijn nog maar heel weinig mensen die willen werken zonder ervoor betaald te worden. En bij degene die met een Che Guevara T-shirt rondlopen of een Che-poster aan de muur hebben, zijn er genoeg bij, die nog nooit een dag gewerkt hebben. Check eens deze film, en hoor wat de meester zelf erover gezegd heeft. Voor degenen die geen Spaans kunnen verstaan, kan ik zeggen dat de woorden "trabajo", "communismo" en "libertario", achtereenvolgens "werk", "communisme" en "vrijwillig" betekent.

http://rapidshare.de/files/3786020/Che_Guevara_video.wmv.html
(Onderaan de pagina kan je de file gratis downloaden, door op "Free" te klikken)


El Commandante laat zelf ook zijn "klauwe uit zijn mouwe" hangen!!

2 comments:

rooieravotr said...

Hoe weet Keesjemaduraatje dat er onder degenen die met een Che-shirt lopen " er genoieg bij zijn die nog nooit een dag gewerkt hebben" ? Heeft keesje daar onderzoek naar gedaan? Hoe zijn de percentages? Che-dragers die werken/ gewerkt hebben, Che-dragers die nooit gewerkt hebben? is hier misschien literatuur over?

En is er dan ook vergelijkbaar onderzoek gedaan naar pakken-en-stropdas-dragers en de mate waarin zij wel werken/ gewerkt hebben? Hoevelen van hen leven van familiekapitaal zonder een poot te hoeven verzetten? Hoevelen daarvan doen geen werk om dat ze te druk zijn met het vergokken van andermans arbeid, oftewel aandelenhandel? Het zijn maar vragen hoor, ik heb geen gegevens over aantallen...

Ik hoop dat Keesjemaduraatje snel met nadere toelichting en onderbouwing komt. Ongefundeerd schimpen naar mensen met een Che-T-shirt of poster is goedkoop en overtuigt bepaald niet. Of gaat het erom dat mensen die naar een ander soort wereld streven bij voorbaat belachelijk en/of verdacht te maken?

keesjemaduraatje said...

de antwoorden zijn achteréénvolgens: nee, nee, nee.
Ik heb geen onderzoekscijfers over mensen die een Che-poster aan de muur hebben hangen.
Ik weet niet hoeveel procent van de pak-en-stropdas-dragers werkervaringe heeft.
Ik wil niemand belachelijk maken die naar een beter wereld streeft.

Ik wilde met mijn tekst er op wijzen dat Che Guevare ertoe oproept vrijwillig (zonder betaling) meer werk te verrichten en dat motiveert met het streven naar een communistische samenleving.