Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, September 05, 2005

De Trotskiste

ik was dus net bij de open avond van de Volks Universiteit en ontmoette de lerares Portugees. Ze is zelf Portugese. Ik vroeg of ze af en toe het idee had dat ze weer terug wilde gaan, omdat ik dat na 12 jaar Duitsland wel had. Ze zei dat ze alleen de sociale strijd erg miste, en dat de mensen in Nederland niet strijdbaar genoeg zijn. Met name de strijd tegen de monarchie. Ze woont zelf in een mooie middenklassewijk, dus ik vroeg of de sociale strijd wel zo nodig is als je tussen het groen woont. Als trotskiste zei ze volmondig van wel. In Portugal zijn de mensen veel strijdbaarder. Ik probeerde nog er tegen in te brengen dat de monarchie in Nederland ook veel contacten voor het bedrijfsleven opleverde.


Met name de relaties die Prins Bernhard heeft onderhouden. Maar dat viel helemaal verkeerd. "Zijn onechtelijke kinderen zal je bedoelen". Ik zei dat ik wel een troskistisch contact voor haar kon organiseren, zodat ze geheel in dienst van de massa's het socialistische arbeidersparadijs naderbij kon brengen. "Ik heb Trotskisten onder mijn beste vrienden", zei ik nog. Met name de Rode Ravotter. Dat wilde ze dus niet. Dus Peter ik heb het geprobeerd.

18 comments:

Cisca said...

hm dat jaren 80 gevoel..... in de strijd tegen alles waar we tegen waren.
tegen kernbommen,tegen kapitalisme, voor loonsverhoging ( goddank we waren ook nog ergens voor :) ) verandering van de CAO.....
Het enige volk wat in Nderland nog zijn mond opentrekt zijn de vuilnismannen en buschauffeurs.
Waar blijft de rest van mormelend nederland?
Niemand die actie voert tegen het afbreken van het zorgstelsel,de verpaupering van de sociale woningbouwbuurten in grote steden,de armoede die hier echt wel heerst. ( ik zie het bewijs helaas elke dag tijdens mijn werk) waar is Nederland?

keesjemaduraatje said...

misschien hebben we het allemaal gewoon toch best wel veels te goed en zijn we zonder dat we het weten zachtjes aan in het arbeidersparadijs terecht gekomen. Je weet het niet. Vroeger werd er geprotesteerd om meer werk te krijgen, nu willen de mensen part-time banen en protesteren tegen de verlaging van uitkeringen. Dat ik die trotskiste wilde helpen, lag alleen er aan dat ik haar zag als een museumstuk en een relict uit het verleden. Wie wil er nu nog een proletarische revolutie? Liever niet!

Dylan said...

ik, geboren in negentienhonderdachtentachtig,verlang naar een "proletarische" revolutie...

want zoals de wereld nu is...pff...fuck dat.
als ik mn hele leven in een wereld moet leven die om hebzucht draait zonder daar tegen in actie te komen, spring ik nog liever nu al van een brug af

keesjemaduraatje said...

nee Dylan, nog ff niet van een brug spingen!! Het leven is wel leuk!!!

rooieravotr said...

Het leven kan leuk zijn ja, maar is dat voor miljarden mensen niet of nauwelijks. Vandaar de noodzaak tot proletarische revolutie ja. Vandaar ook: leve Dylan, bondgenoot in het verzet.

Verder doe je er goed aan, Keesje, om me niet onder je "beste vrienden" te rekenen. Daarvoor is niet alleen de politieke afstand te groot. Daarvoor verdraai je ook net iets te vaak de woorden van je politieke tegenstanders, om ze des te beter verdacht te kunnen maken. In het politieke debat is zoiets - helaas - niet ongebruikelijk. Van vrienden verwacht ik echter een andere opstelling. En mensen die een mede-trotskist afdoen als "museumstuk" (en die haar daarmee als mens ook respectloos wegzetten), verliezen alleen al door zo'n kwalificatie een boel krediet bij mij.

Laten we het bij "goede bekenden" houden, en blij zijn dat we gewoon on speaking terms zijn en vast ook blijven. Dat lijkt me ruim voldoende.

keesjemaduraatje said...

ik zal haar telefoonnummer aan je opsturen, per geheime koerier.

Dylan said...

@ keesje

leven is zeker leuk :) maar leukigheid is geen reden om te leven, als het alleen daarom zou draaien zou ik nu van school gaan, me totaal kapot zuipen, wat heroine spuiten, wat XTC slikken enz enz enz

oh ja en DAARNA zou ik van een brug afspringen, lijkt me opzich wel een kick weet je

8) :P

keesjemaduraatje said...

je streeft tegenstrijdige doelen na: school afmaken, proletarische revolutie prediken en drugs gebruiken. Ik raad je aan eerst eens een ding goed te doen. Ik stel voor: je school afmaken.

Dylan said...

je verdraait mn woorden lul

ik zei "ALS het alleen daarom zou draaien", MAAR HET DRAAIT NIET ALLEEN MAAR OM FUN HEBBEN DUS.

lezen is moeilijk he :?

Dylan said...

oh en school is opzich best handig, zo af en toe leer je daar nog 's wat (mjah its hard to believe maar toch). And well, de pauzes zijn relaxed :)

en tja, als ik nou van school zou af gaan, dan help ik Balkenende met zn bezuinigingen, dan hoeft ie mij nie meer te subsidieren...en...mjah wie wil er nou balkenende helpen?!?!

lol

keesjemaduraatje said...

én.. ons land heeft kritische mensen zoals jij hard nodig. Dus ga nog maar even door met school. Daar is Balkenende zeker ook blij mee.

Dylan said...

*zucht*

gedesillusioneerde ex-revolutionair-achtige mensen ;)

keesjemaduraatje said...

wie jij? nu al ?

Dylan said...

nee jij

zo praat je iig

keesjemaduraatje said...

maar ik dreig tenminste niet voortdurend van een brug te springen

Dylan said...

je kan nog makkelijker met een lid van de CDA-jugend discussieren dan met jou.

ik heb daar nooit mee gedreigd, aangezien ik toch nooit zal stoppen/me laten dwingen tot het stoppen van mijn verzet tegen het systeem.

keesjemaduraatje said...

weg met het kapitalistische imperialistische neo-liberale reactionnaire ijskoude kille systeem!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dylan said...

hahahahahaha

lol thats the spirit

en nu moet je het nog menen ook 8)