Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, September 04, 2005

Europa voor de Burgers

door KeesjeMaduraatje

afgelopen woensdag reden we naar Amsterdam om Duitse paspoorten voor mijn vrow en twee zoons te halen bij het Duitse consulaat. Je moet tegenwoordig met twee ouders aanwezig zijn bij de aanvraag, om ontvoering van kinderen tegen te gaan. Dat is bij de Nederlandse paspoortaanvraag ook al zo. Alle Duitsers moeten bij dat ene consulaat hun paspoort en andere zaken regelen, hoewel de meeste Duitsers in Limburg wonen. Het was de tweede ker dat mijn vrouw naar het consulaat ging, omdat ze de eerste keer onverichterzake was terug gekeerd.

Het consulaat is maar tot 12.00 uur open en daarna kom je er niet meer in. We kwamen in twee verschillende files en stonden om 11.55 op de Stadshouderskade. Het verkeer ging heel langzaam en ik ag mezelf al weer voor niets een dag vrij hebben genomen. Mijn vrouw en kinderen stapten bij de Heineken Brouwerij uit en renden naar het consulaat. Ze voelden zich net ambassadevluchtelingen in Hongarije (1989). Om 11.59 kwamen ze aan.

De kinderen kregen dan wel een paspoort, maar mijn vrouw niet, omdat haar nationaliteit niet op het uittreksel van het bevolkingsregister stond. Opbellen, faxen etc, doen ze niet meer. Alle papieren moeten live en origineel overhandigd worden.

Vandaar dat ik dus tot de conclusie gekomen ben, dat dit Verenigde Europa helemaal niet voor burgers bedoeld is. Dit Europa is voor de Minister Veermannnetjes, die hun subsidie er door opstrijken kunnen. Voor de Neelie Smit-Kroesjes, die haar onroerend goed zaakjes veilig kan stellen. Voor bedrijven, die gemakkelijker handel kunnen drijven. Voor boeren die nog steeds subsidie krijgen. (in die zin is het helemaal niet neo-liberaal)

No comments: