Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, September 12, 2005

Kinderpostzegels

Brief aan de Stichting Kinderpostzegels

Ik heb gezien dat Kinderpostzegels geld geeft aan de NCCR, een aan de PLO geliëerde organisatie binnen de Palestijnse Autoriteit (Gazastrook).
Zijn er voorwaarden aan deze gift verbonden?
Is het u duidelijk dat het geld ook op een andere oneigenlijke manier besteed kan worden?
Is het niet cynisch dat Kinderpostzegels geld geeft aan een organisatie die zelfmoordenaars opleidt? Waarom worden er vele projecten op de Gazastrook gefinancierd en maar twee in Israel, die ook nog Palestijnen ten goede komen?
Is het u bekend dat de Palestijnse Autoriteiten zojuist 50 miljoen dollar van de VS hebben gekregen en evengoed tot strijd tegen joden en het westen oproepen?
Is het u bekend dat "vredeonderwijs" op de Gazastrook een geheel andere betekenis heeft dan in Nederland?

hartelijk bedankt voor u aandacht.

KeesjeMaduraatje


2 comments:

Steady Freddy said...

Keesje schrijft: "Is het niet cynisch dat Kinderpostzegels geld geeft aan een organisatie die zelfmoordenaars opleidt?"
Is het niet erg gemakkelijk van jou om te suggereren dat de NCCR ( National Centre for Community Rehabilitation ook wel het Gaza Home Care Program genoemd) verantwoordelijk zou zijn voor het trainen of opleiden van zelfmoordenaars? Deze organisatie die honderden kinderen met mobiele klinieken opzoekt en helpt en begeleid met hun handicap. Veelal kinderen met een oorlogstrauma en dito verwondingen. Of ga je nu weer schrijven dat ze die verwondingen vast door het plegen van aanslagen op zielige Israëliërs hebben opgelopen? Je gooit graag alles op een hoop; NCCR is aan de PLO gelinieerd, dus zelfmoordaanslagen. Als het Palestijns/Israëlische conflict zo eenvoudig lag dan was Abbas nu de minister-president van alle Palestijnen.

keesjemaduraatje said...

ik wilde maar zeggen, dat er voorwaarden aan de hulp gesteld moeten worden. We kunnen wel geld geven, maar dan moeten de aanslagen ophouden, anders is het dweieln met de kraan open.