Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, September 08, 2005

Marijke de Goede

De censuur van Anja Meulenbelt

De linkse feministe Anja Meulenbelt, lid van de eerste Kamer voor de SP, heeft een forum op haar website, waarin ze voortdurend haat zaait tegen Israel en tegen de VS. Bovendien verdedigt en rechtvaardigt ze consequent de intolerantie van Islamitische landen ten opzichte van vrouwen, homos en westerse waarden. Tot en met het rechtvaardigen van steniging van vrouwen in Nigeria. Over de protesten tegen steniging zegt ze: "..., alsjeblieft, niet doen, je maakt het alleen maar erger. Wat de internationale actie zo problematisch maakte was dat die vaak gepaard ging met aanvallen op de islam zelf, en erg gekleurd was door wat Margot Badran, islamitisch feministe, 'sharia-phobia' noemt,"

Als je probeert te reageren op het forum, wordt je genadeloos gewist. Soms wordt er een kleine discussie toegelaten, maar haar helpers gaan dan gezamelijk met allerlei argumenten de dissident op het weblog te lijf. Alle kritiek op Islam, ondemocratische regimes en Palestijnen wordt onder de noemer "islamofobie, Shariafobie en westerse dominantië" weggewuifd.

Sinds kort zijn er mensen die onder een andere naam toch nog een bijdrage aan het log willen geven. Dat zijn Marijke de Goede ,Christen Leblanc, Pascalle Leefgoed en Erika Greve.

Het idee erachter is, door zo vaak te zeggen dat Anja zo "hartstikke" goed bezig is, haar strontziek te maken en haar beslissingsmogelijkheden voor het wissen van commentaren te bemoeilijken.

Tegelijkertijd worden tussen de positieve commentaren ook af en toe feitelijk gegevens over de ware toedracht meegegeven. Helaas schrapt Anja tot nu toe zelfs een commentaar waar de naam van een boek in staat.

We hopene dat er op den duur meer mensen meedoen en onder deze of andere namen ook commentaren gaan schrijven. De hele discussie kan je hier lezen

5 comments:

Rinus Duikersloot said...

Een prachtige foto van Anja. Zeer treffend!

piet said...

vraagje: wat hebben Ward Churchill, AHirsiA en google (dankzij jullie eindeloos gelinkt te PB's FN) gemeen?
antwoord: allermeest-recent.htm (ik zet'm hier maar want de Heer PB heeft me verbannen).

Steady Freddy said...

Ik dacht dat bij jouw iedereen recht had op een vrije mening, behalve deze sp dame blijkbaar. Valt me van je tegen. Verders heb je niks op intenet te zoeken als je alles van je site gooit. Dus dien een klacht in zou ik zeggen, dat je gediscimineerd wordt op haar weblog...

Steady Freddy said...

Trouwens hoe zou jij het vinden als mensen dezelfde actie op jouw site gingen doen?

keesjemaduraatje said...

ik heb tot nu toe alles op mijn site laten staan, tot en met jou aankondigingen van Moslimomroepprogramma's.
Natuurlijk heeft Anja Meulenbelt het recht haar mening op te schrijven, maar ze gooit elke onwelgevallige mening eraf.