Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, September 20, 2005

Straf van God

Orkaan Katrina was straf van God
uit het arabisch door Itamar Marcus and Barbara Crook

Een imam heeft op de radio van de Palestijnse Autoriteiten gezegd, dat de dood en vernietiging die door de orkaan Katrina is aangericht, een straf van God is. God zou de Verenigde Staten hebben willen straffen voor het bestrijden van moslims in Afghanistan, Irak en de Gazastrook en het bedreigen van Syrië en Iran.

Yusuf Abu Sneina, Imam van de Al-Aqsa Moskee, herhaalde ook zijn bekende stokpaardje, dat de macht van de VS ten einde gaat, net als vroegere machten als de Perzen en de Byzantiers. De preker was te horen op het radiostation van de Palestijnse Autoriteit.

Commentaar van Keesjemaduraatje:
Dit bericht is opmerkelijk, aangezien de PA net 50 miljoen dollar van de Verenigde Staten heeft gekregen. Bovendien heeft de Europese Unie ook meerdere miljoenen dollars teogezegd aan de PA.

3 comments:

Dylan said...

hoezo opmerkelijk?
voor elke cent die naar de palestijnen gaat is er door de jaren heen honderden dollars naar Israel gegaan.

keesjemaduraatje said...

omdat ze tegelijkertijd de VS nodig hebben als vijandsbeeld en ook als hulpbron

Dylan said...

De PA zelf ja, de palestijnen niet.

enne, 50 miljoen is best wel peanuts op dit niveau.