Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Monday, October 24, 2005

Aankomst van Indiërs

De aankomst van drie nieuwe Indiërs in een IT bedrijf
Door Keesjemaduraatje

Vandaag kwamen er drie Indiërs naar ons bedrijf om ingewerkt te worden. Eén ervan was al eerder 6 weken geweest met een andere groep. Dit zijn alledrie medewerkers van de "derde lijn" . Dat wil zeggen dat ze alle problemen op moeten lossen die alle eerdere "lijnen" niet hebben opgelost. Bovendien doen ze verbeteringsprojecten.

Wat me meteen positief opviel was, dat deze collega's uit India vandaag al begonnen met Nederlands te leren!! Terwijl andere collega's uit London, die al jaren in Nederland wonen, geen woord Nederlands spreken en het ook niet van plan zijn. Voor één Indiase collega is het de zevende taal en voor de twee andere de vijfde taal.

De andere collega's hebben gelukkig een interculturele cursus gehad, vorige week. Dus de sfeer op het werk kan niet meer kapot. We gaan zelfs misschien een keer samen eten.

7 comments:

Dylan said...

awww aint that cuuuuute

elitaire zakken aller landen, verenigt u

Steady Freddy said...

Ga jij nu ook Hindi of Bengaals leren? In India worden opzich al 16 talen gesproken, dus dat die lui wat meer kunnen dan Engels is opzich niet zo raar.

keesjemaduraatje said...

nee, ik spreek alleen engels met ze.

Don Cornelis said...

aha dat mag dus niet: Als een paar domme Marokkanse gastarbeiders hier tientallen jaren blijven zitten zonder één woord Nederlands te leren dan zijn ze zielig en moeten beschermt worden maar zodra buitenlanders hier komen voor werk dat binnenkort sowieso in hun eigen land gedaan wordt en dan ook de Nederlandse taal leren wat eigenlijk onnodig is, die zich dus inzetten, dan zijn het elitaire zakken of is het normaal dat ze het doen
wat is dit voor bullshit? wat willen jullie eigenlijk? dylan? freddy?

Dylan said...

het opleidingsniveau dat nodig is om zo'n aantal talen te leren beperkt zichzeker in india tot de elitaire zakken

Dylan said...

trouwes
alle marrokanen die ik ken spreken nederlands
beter dan ik arabisch ken ;)

Don Cornelis said...

Dat komt omdat jij geen word arabisch kunt