Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, October 15, 2005

Arafat, Cuba, RARA

Arafat, Cuba, RARA

Door Keesjemaduraatje

Ik zal na het publiceren van dit log wel tot Peter Siebelt adept bestempeld worden, maar het moet toch geschreven worden. Wat hebben Arafat, Cuba en RARA met elkaar gemeen. Welke personen in Nederland hebben met alledrie de terroristische componenten iets te maken? Waar staan de drie woorden voor?

-Arafat staat voor Palestijns terrorisme
-Cuba staat voor diktatuur en terrorisme in Zuid-Amerika
-RARA is een Nederlandse terroristische organisatie die nog steeds niet is opgerold.

Waarom is het van belang te weten welke personen in Nederland met alledrie iets te maken hebben? Omdat het aantoont, dat het sommige mensen helemaal niet om de zaak gaat, maar dat terreur een doel op zich is. Het geeft een gevoel van macht in een nutteloos leven. Daarom kunnen aanhangers van deze ondemocratische bewegingen zowel in de hoogste kringen (Prinses Irene, Gretta Duisenberg, Hans van Mierlo), als in de marginale groeperingen gevonden worden.

Namen van personen noemen
In haar hoogtijdagen presteerde Gretta Duisenberg het, om zowel met de KGB spion Philip Agee, Hans van Mierlo als met haar eigen man, Bedier De Prairie, een relatie te hebben. Op een goeie dag lag ze naakt in bed met Hans van Mierlo, toen een inbreker hen betrapte en met handboeien aan de radiatorbuis boeide. In Den Haag brak paniek uit, omdat Hans van Mierlo, toen minister van Buitenlandse zaken, niet op de NAVO-top verscheen. De internist Bedier De Prairie, echtgenoot van Gretta, bevrijde het stel. Het is niet alleen verwonderlijk dat Gretta na dit incident niet met Hans van Mierlo, maar met Wim Duisenberg trouwde. Het is ook verwonderlijk dat Wim Duisenberg toch nog zo'n hoge positie in de Europese bankwereld kon veroveren. Philip Agee, de vriend van Gretta, werd uit Nederland uitgewezen en heeft nu een reisbureau op Cuba opgericht. Daarmee is dus de relatie tussen Cuba en Arafat gelegd. Wat heeft RARA ermee te maken?


Philip Agee

Namen van organisaties noemen
De relatie tussen Gretta en RARA loopt via de organisatie Transnational Instituut, de Wittenstraat 25, 1052 AK, Amsterdam. . Het is de organisatie van de linkse "radical chique". Mensen die zich net zo goed in mantelpakje in de bankwereld als in een actiegroep tegen de kerncentrale Dodewaard kunnen bewegen. Die niet te beroerd zijn om tonnen overheidssubsidie op te strijken en zich evengoed in de zeventiger jaren door de KGB lieten betalen. Die in een Islamitisch ondemocratisch land als Malaysia laten uitnodigen om over het "Vredesproces in het Midden-Oosten" te praten, terwijl er niemand van de Israelische regering wordt uitgenodigd.
Genoeg gescholden. Wat was er nu met RARA? Ik was er zelf niet opgekomen en het is ook een bewijs dat de werkelijkheid altijd weer drie keer zo krankzinnig is dan je je kan voorstellen.

De lijn van het Transnational Institute naar RARA loopt via Annelies Borsboom, de vroegere voorzitter van het TNI. De Groene over Annelies Borsboom:

Annelies Borsboom, gekleed in elegant mantelpak. Borsboom kan bogen op ervaring zowel als activiste (onder meer bij de antikernenergiebeweging van eind jaren zeventig rond Kalkar en Dodewaard) als in het zakenleven. Voordat ze bij het TNI kwam, was ze werkzaam bij een grote bank. Drie jaar geleden was ze een van de aangewezen personen om het eerbiedwaardige doch lichtelijk ingeslapen TNI de Nieuwe Tijd in te trekken. Dat lukte haar met verve. Het Transnational Institute is anno 2003 invloedrijker dan ooit tevoren. Voor het eerst geniet het instituut een forse subsidie van het Rijk (een half miljoen euro), wat als een indicatie mag worden gezien van het belang dat het instituut in de ogen van Den Haag inmiddels heeft.

Ze heeft ook voor het Bureau Jansen en Jansen onderzoek gedaan naar de RARA en daar artikelen over geschreven. Daarbij heeft ze de aanslag op Aad Kosto, gepleegd door de RARA, gedoogd, zo niet goedgepraat met de volgende woorden:


"er zouden ook persoonsdossiers bestaan die 'voor eeuwig open' blijven, omdat ze een RARA-zegeltje hebben. Eenmaal onder de aandacht in het kader van een RARA-onderzoek blijft de verdachte-die-geen-verdachte-is voor altijd besmet.
Maar wanneer krijgt iemand nou zo'n RARA-oortje aan zijn dossier gevouwen? Gebeurt dat al met het dossier van Lia, die in haar artikel opmerkt dat de reguliere pers weigert in te zien dat de bommen van RARA een reactie zijn op 'een extreem en gevaarlijk asielbeleid'? En komen medewerkers van de Amsterdamse vluchtelingenorganisatie die zich niet stante pede distantieerde van de bom bij Kosto ook automatisch in die sectie terecht? Het lijkt er wel op..."

Het zal wel aan mij liggen en ik zal wel een wantrouwige complotdenker zijn, maar in dit verhaal komen te veel spionnen, en bankemployees voor. Bovendien laat het volgens mij zien, dat het de terreurorganisaties in West-Europa er helemaal niet om gaat welk doel ze willen bereiken. De RARA zette zich achtereenvolgens in tegen de Apartheid, tegen de Metro en voor vluchtelingen. Bij Gretta gaat het ook niet om Arafat. Sinds de zeventiger jaren is ze bij alle ondemocratische bewegingen betrokken geweest en heeft zelfs de Nederlandse Staatsveiligheid in gevaar gebracht.

14 comments:

keesjemaduraatje said...

Ja, het verhaal wordt nog beter bescreven door Peter Siebelt zelf: http://www.pphwn.nl/ww-juli02.htm

Dylan said...

eej
de madurastraat wordt ontruimd
volgens indy.
http://www.indymedia.nl/nl/2005/10/30765.shtml
not that you'd care

keesjemaduraatje said...

ja, erg inderdaad

Dylan said...

er zal vast wel verzet gepleegd worden tegen de ontruiming

ik zou zeggen, als je het zo erg vindt, go and help them

for old times' sake ;)

Steady Freddy said...

Leuk voor Groene lezers in dit geval want je moet een Groene lezer zijn om in het archief te duiken... Anders wil ik het mensen ook wel mailen... Of Keesje moet er iets mee doen...

De vele gezichten van rara door Jan Portein; Rene Zwaap De Groene Amsterdammer van 24-01-1996

keesjemaduraatje said...

@Freddy: ik wil de link hier wel neerzetten: De vele gezichten van rara door Jan Portein ]

keesjemaduraatje said...

Volgens mij kan iedereen dat gewoon lezen, maar ik denk zelf dat de RARA een extreem linkse organisatie was en niet een opzetje van rechts zoals in het artikel geopperd wordt. Ik ken Hans Krikke persoonlijk en ik kan me niet voorstellen dat hij er iets mee te maken heeft. Maar dat zeggen de familieleden van de Hofstadgroep tenslotte ook steeds: "het is zo'n aardige jongen"

keesjemaduraatje said...

@Dylan: ik ben geen kraker meer, maar een hardwerkende huisvader. Zo zie je maar wat je allemaal nog kunt worden.

Dylan said...

zwak!

arme kindjuhs ;) :P

Dylan said...

gaat er trouwes helemaal niet om of je nog kraker bent of niet, het gaat erom dat je het blijkbaar erg vindt.

now do sumthin about it
al is het alleen maar om jeugdsentiment

keesjemaduraatje said...

jij hebt vakantie, dus je hebt tijd

Dylan said...

maar geen geld om er te komen, en nog veel andere shit aan me kop

pff, op het moment dat je die reactie schreef stond het waterkanon klaar

keesjemaduraatje said...

asse ze nou net zoveel tijd zoue investere in het vinden van een baantjuh, dan ze energie stekeh in het krakeh, konden zuh een heel huis bouwuh.

Dylan said...

dat is het punt voor heel veel dus best wel heel erg niet. dan zouden IN het systeem zitten. zouden ze huur betalen etc