Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, October 13, 2005

Burka!!

De voordelen van de Burka!!
door KeesjeMaduraatje

Je kan het zo gek niet bedenken, of er zijn wel weer mensen die zich voor een krankzinnig kledingstuk als de Burka inzetten. Zoals de conservatieve krachten aan het begin van de Zeventiger Jaren tegen de minirok tekeer gingen, zo gaan de conservatieve krachten nu zich inzetten voor de Burka. Met conservatief bedoel ik alle mensen die links van de PvdA staan. Ik noem geen namen meer. De trouwe bezoekers van dit weblog weten wie ik bedoel.

Nu is er weer een vernieuwde website van krakers in Leiden in de lucht en verdomd als het niet waar is. Er staat een pleidooi voor de Burka in.

In de vroeger Eighties waren de krakers nog vooruitstrevend met hun majoos en zwarte leren jassen. Het heeft zeker tien jaar geduurd voordat ik dezelfde mode op het platteland van Duitsland plotseling ook zag opduiken. Maar nu gaan ze toch echt terug in de tijd.

Afgezien van de conservatieve kledinglijn, zijn de maatschappelijke groepen die zichzelf met "links"aanduiden, ook op andere terreinen het initiatief in het publieke debat verloren.
De VVD komt met voorstellen voor een goede kinderopvang. Verdonk en Wilders zetten zich in tegen de onderdrukking van de vrouw. In dezelfde week heeft Femke Halsema niets anders te zeggen dan dat ze nu "Individueel Liberaal" is geworden. Het is duidelijk dat er sprake is van een identiteitscrisis van de "linkse" intelligentsia.

Wat doen we met de Burka?
--Verplicht stellen voor Islamitische vrouwen?
--Toestaan voor mannen én vrouwen
--Sollicitatieplicht opheffen voor Burkadragers
--Eens kijken hoeveel mensen dan nog een Burka gaan fragen!!


12 comments:

Dylan said...

je snapt dr geen fuck van he, of misschien ook nog wel, wat het nog erger maakt

Of het nou een burqa of een minirok is, men moet vrij zijn het te kunnen dragen zonder daardoor gediscrimineerd te worden op welke manier dan ook.

Dylan said...

vroeger hadden de conservatieven er een probleem mee dat mensen een minirok droegen, ze vonden het beledigend, ze vonden het fout op een strict gevoelsmatige manier

nu doe jij hetzelfde met de burqa
wie is hier de conservatief

Dylan said...

goede kinderopvang?
jahoor dan kunnen ze iedereen gaan dwingen om zich kapot te gaan werken voor een paar kutcenten

weet je wat de emancipatie ons nou in principe heeft opgeleverd?
In plaats van dat de man werkt en de vrouw het huishouden doet, werkt de man nu, en de vrouw ook, en de vrouw doet nog steeds het huishouden

de emancipatie is nog niet eens begonnen, hij is gekaapt, vernietigt, verneukt door het kapitalisme en het patriarchisme

Dylan said...

oh en denk je dat dat goed is voor een kind? de hele dag op school zitten??


(er moet echt eens een edit knop ofsow komen voor die berichten)

*einde van mijn 4-message rant*
(waarschijnlijk*

keesjemaduraatje said...

Ja, bedankt voor je bijdrage!
nog eens mijn voorstellen:
--De burka verplicht stellen voor Islamitische vrouwen
--De Burka toestaan voor mannen én vrouwen
--Sollicitatieplicht opheffen voor Burkadragers

Dus zo conservatief ben ik nu ook weer niet.

Dylan said...

de 2e dan maar

sollicitatieplicht vind ik sowiesow maar vaag maar daar wil ik nu ff nie op ingaan

Thomas said...

Ik ben eigenlijk wel voorstander van een verbod op zowel hoofddoek als burka mbt publieke functies. De grote denker Dylan vertelt on nu ook mog dat de emancipatie nog niet begonnen is.. . Heerlijk

Dylan said...

emancipatie is in principe ook nog niet echt losgebarsten

het enige grote verschil met vroeger is dat vrouwen vroeger het huishouden deden, en dat ze nu werken EN het huishouden doen.
vooruitgang?
hardly

pascalle said...

ik snap sowieso het probleem niet, laat mensen lekker dragen wat ze willen MITS het vrije keuze is. gaan we straks ook minirokjes verbieden voor mensen met lelijke benen? vind een verbod op kleding dubieus aangezien kleding vaak een uiting is van een overtuiging/ subcultuur, en met het verbod op de kleding haal je de overtuiging/subcultuur niet weg, alleen een uiting daarvan, niet echt een oplossing lijkt me.

elsemike said...

laat mensen dragen wat ze willen !!!

MENSEN DIE EEN BURKA DRAGEN MOGEN DAT TOG ZELF WETEN WAT BEMOEIEN JULLIE JE ER NOU MEE MET WAT MENSEN DRAGEN KIJK EERDT NAAR JE EIGEN KLEDING !!!

Paardestaart said...

"men moet vrij zijn het te kunnen dragen zonder daardoor gediscrimineerd te worden op welke manier dan ook"

Hihihihi...Een statement maken met je kleren, maar boos zijn als je een reactie krijgt??

Wij verstaan het statement luid en duidelijk hoor, onwelkome gasten zonder fatsoen, en wij reageren navenant: up yours - we nemen jullie het statement kwalijk, en we zullen het nooit accepteren

Ightas fil khara, ya ahmaq!
Dat alle vlooien van alle kamelen van deze wereld zich in je oksels vestigen..

Willem said...

Een burqa heeft niets met kleding van doen. Het is een kuisheidsgordel van stof. Een uitvinding van mannen die ten koste gaat van vrouwen.