Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, October 10, 2005

Palestijnse Propaganda (filmpje)

De Propaganda op de TV zender van de Palestijnse Autoriteit
door Keesjemaduraatje

bron: Palestinian Media Watch

Ook na de terugtrekking uit de Gazastrook gaat de Palestijnse TV gewoon door met propaganda uitzenden. Kijk maar naar dit filmpje van de Palestijnse TV. In deze film wordt een Palestijnse bruid doodgeschoten door een Israelische soldaat. Opvallend is de gelijkenis in symboliek met nazi-propaganda uit de dertiger jaren. De Israelische soldaat wordt afgebeeld met een kromme neus. De symboliek laat een gemene lachende soldaat zien die een onschuldige Palestijnse bruid, die in de zee staat, doodschiet. De zee staat in dit geval voor reinheid en onschuld. De reddende Palestijn springt natuurlijk door een brandend vuur (reiniging). Wat wel opvalt is dat de Palestijn met zijn Kalashnikov in de lucht schiet.

De boodschap van de Palestinian Media Watch is, dat Abbas weliswaar zegt te willen onderhandelen, maar tegelijkertijd op zijn TV zenders doorgaat met dit soort propaganda uit te zenden. Een typisch geval van een diktatuur die hat haarzaaien nodig heeft om zijn eigen bevolking verder op te hitsen tegen een vijand om zo zelf aan de macht te kunnen blijven. Zoals beschreven in "The Case for Democracy"van Nathan Sharansky.

3 comments:

Steady Freddy said...

Palestinian Media Watch is zeker net zoiets als www.memri.org, voor welk karretje laat jij je nu weer spannen?? google maar eens op memri en lees artikelen over mensen die kritisch schrijven over dit soort media watchers en bedenk je wie het er zo aangelegen is om uit deze Arabische media te monitoren op zoek naar anti- westerse en/of Israelische berichtgeving om daarmee de lobby naar politici en media te voeden om maar aan te geven hoe slecht zij ( moslims) zijn. Zo hebben we een nieuwe vijand nodig, na de val van het oostblok, om de dollar, olie- en oorlogsindustrie draaiende te houden.
Zelfs een Bin Laden ( met een obsessie voor economie) heeft er baat bij....

keesjemaduraatje said...

ja bedankt voor de link naar memri.org. Ga ik zeker bekijken. Bijvoorbeeld deze: Jihadist Salafist Ideology is Like Nazism

Dylan said...

http://www.jsalloum.org/planet3.wmv