Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, October 31, 2005

Vogelgriep, Moslimterrorisme en Globalisering

door Keesjemaduraatje

jullie houden het niet voor mogelijk maar ik ben één van die weblog columnisten die in één tekst zowel vogelgriep, moslimterrorisme als globalisering, onder weet te brengen, en het ook nog met zijn dagelijks leven van vandaag weet te combineren. Hoe kom ik erop?

Vogelgriep
Vandaag kwamen de Indiërs onze kamer binnen, want ze hadden een dokter nodig. Twee van hen hadden opgezwollen handen en voeten en koorts. Afgelopen zaterdag hadden ze kippenvlees gegeten en sindsdien was het begonnen en steeds erger geworden. Kippevlees riepen een paar collega's en dachten meteen aan Italië waar haast niemand kippevlees durft te eten vanwege de vogelgriep. We densden achteruit. Maar ja, iemand moest ze toch naar het ziekenhuis brengen, dus liepen we even later over de parkeerplaats naar mijn auto.

Moslimterrorisme
Ik vroeg Partha of hij nog iets uit New Delhi had gehoord en of er familieleden van hem bij de slachtoffers waren. Nee, alle familieleden waren "save", maar zijn vader was net van plan die dag naar de bewuste markt te gaan. Dus dan komt zo'n aanslag wel dichtbij. Partha vertelde me dat hij op het werk nooit over politiek en terrorisme praatte, want er werkten ook moslims en Pakistani en dan wilden ze geen polemische sfeer creeëren. Op het werk hadden ze geen enkele moeite met elkaar en de Indiase moslims zijn ook heel anders.

Ik vertelde dat dat bij ons ook het geval is. Zelfs de plaatselijke moslimextremsit wordt gewaardeerd als goede collega, maar zodra we thuis zijn schelden we wel op moslimterroristen.
We hebben zelfs een gewaardeerde collega die van mening is, dat alle aanslagen eigenlijk het werk van de CIA zijn en dat de Hamas een uitvinding van Israël is. Ja, Ja M. roepen we dan, het allemaal vreselijk, ga nou maar die Sametime server installeren.

Tegen de tijd dat we deze ontboezemingen achter ons hadden waren we al bijna in het ziekenhuis aangekomen. de zuster vertelde dat ze "overvol" waren en dat het even kon duren. De Indiërs keken verbaasd in de wachtkamer, omdat die wel vol was, maar iedereen kon nog zitten. In India staan de mensen in de gangen en liggen op de vloer te wachten.

Globalisering
In de wachtkamer gezeten, bespraken we verder de toekomstige samenwerking en kwamen tot de conclusie, dat we nog veel meer IT services naar India zouden gaan brengen en dat de toegevoegde waarden van de Nederlandse collega's eruit zou bestaan, services op te bouwen, contact met de klant houden en dan naar India te verschepen.
Partha beloofde mij de goedkope Indiase zelfstudie CD's over security toe te sturen en zo werd het toch nog een gezellige dag.


3 comments:

Steady Freddy said...

Globalisering zorgt voor vogelgriep zowel als moslimterrorisme en zo sla je de spijker op z'n kop.

keesjemaduraatje said...

ja ja ja de globalisering heeft het weer gedaan. Kunt u mij daar het telefoonnummer en adres van geven?

pascalle said...

globalisering onder t dierenrijk is ouder dan t woord globalisering..