Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 16, 2005

De Moord op Louis Seveke

door KeesjeMaduraatje

er vallen een paar dingen op als je de berichten leest over de moord op Louis Seveke. De Volkskrant weet te melden dat de vrienden van Louis vertelden dat het een vergissing zou zijn. Dit bericht wordt verder nergens herhaald en zijn vrienden hebben dit zeker niet gezegd. Opvallend dat juist de Volkskrant dit bericht brengt.

Het anti-globaliseringsmedium Indymedia laat zelfs na zo'n tragische gebeurtenis het censureren niet varen en zegt dat elke speculatie over de moord in de reacties op de website meteen verwijderd zullen worden. Dom natuurlijk, want juist door meteen na de moord elke speculatie toe te laten krijg je op een gegeven moment ook een helder beeld.

Het anarchistische "de Vrije" legt meteen een verband met de andere drie grote politieke moorden die de afgelopen drie jaar in Nederland gepleegd zijn en ziet de hand van een "rechts complot" erin"

De NRC geeft een mogelijke aanwijzing, door naar het artikel te verwijzen dat Louis Seveke net in de NRC geschreven had over de rol van de AIVD bij de aanhouding van de Hofstadgroepleden in het Laakkwartier.

Na een dag speculeren kom je op een aantal mogelijkheden die ik hier zal opschrijven:

1) Het was een politieke moord
Als je aan een politiek moord denkt vallen twee dingen op: Louis Seveke was ongeveer hetzelfde type als Volkert van der G. Hij streed voornamelijk een juridische strijd en was een luis in de pels van de machthebbers. Bovendien was de methode bijna hetzelfde als die van Volkert van der G. : opwachten; twee schoten in het hoofd; rustig weglopen.

Het kan wraak voor de moord op Fortuyn zijn.

Het is mogelijk dat hij ergens achter is gekomen en dat de daders wilden voorkomen dat hij het bekend zou maken.

Het kan een moord zijn in de serie moorden op de Nederlandse maffia, omdat de manier waarop de moord is gepleegd erop lijkt. Bijvoorbeeld doordat Louis Seveke erachter is gekomen hoe de bovenwereld met de onderwereld samenwerkt als het erom gaat zwart geld weg te sluizen via huizenmarkt. Dat zou aansluiten bij zijn krakers-en juridische verleden.

2) Drugs moord
Als het geen politieke moord betreft, kan het ook een moord in de drugssfeer zijn, per ongeluk of expres. Misschien heeft hij zijn schulden bij zijn dealer niet betaald of heeft een killer zich in de persoon vergist.

3) Relationele moord
Dat de vrienden van Louis Seveke er niets over willen zeggen, kan op twee dingen duiden: ze zijn buitengewoon redelijk en politiek correct en willen het : "onderzoek afwachten", of ze weten meer en dat kan ook op een moord in de relationele sfeer duiden.

Walgelijke reacties
In ieder geval vallen me twee dingen op bij de reacties: de linkse reacties zijn bijzonder rustig en bijna zonder speculaties of beschuldigingen en de reacties op de weblogs als Geenstijl zijn walgelijk.

1 comment:

keesjemaduraatje said...

dus ofwel Cees van Lieshout, alias Rob Kamphuis, alias (codenaam) Homerus zit erachter. Maar vandaag dacht ik opeens: het kan ook met Sam Pormes te maken hebben. Tenslotte komt deze week het rapport over Sam Pormes naar buiten.