Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 27, 2005

Haat-Campagne

door KeesjeMaduraatje

er is iets vreemds aan de hand met de relatie tussen de grote spandoekencampagne tegen Minister Verdonk en de stilte rond Louis Seveke. Extreem links had elkaar eindelijk weer eens gevonden met een gemeenschappelijk doel, een gemeenschappelijke haat en een gemeenschappelijke campagne. Het mikpunt van haat is het beleid van Minister Verdonk ten opzichte van de asielzoekers. De dood van de 11 asielzoekers op schiphol kwam goed van pas. Er werd geen twijfel toegelaten en de haatcampagne was goed georkestreerd.

Als dezelfde mensen zich net zouden opwinden over 11 onschuldige doden die vallen door een zelfmoordaanslag in een Israelische bus, dan zou dat wel oprechter zijn.

Nu wordt midden in deze campagne tegen Verdonk plotseling één van de organisatoren vermoord en dan valt op dat niet dezelfde communicatielijnen gebruikt worden voor een protest actie tegen deze moord. waarom is het zo stil?

Er zijn drie mogelijkheden:

-de actievoerders weten waarom Louis vermoord is.
-de actievoerders vinden de moord op Louis Seveke geen goede aanleiding voor een actie, omdat Louis niet brandschoon is
-Ze zijn te verward. Het komt als een volslagen verrassing en de control-freaks van de extreem linkse beweging houden niet van verrrassingen.
-Ze hebben vertrouwen in de politie en wachten het onderzoek af.

Graag jullie speculatie in de comments van dit reactionnaire log.

3 comments:

pascalle said...

- ze zijn murw en gelaten en zijn niet van plan er iets mee te doen?
- Het gebeurd te veel, gewenning?
- kunnen ook linke idealisten het opgeven?
of denken, he laten we eens niet schreeuwen ,en dan denken, want het heeft blijkbaar niet geholpen
maar eerst eens even tijd nemen voor reflectie ? soms is stil protest beter dan schreeuwen..
het is nog een heel klein beetje filosoferen in de ruimte he.. alles is mogelijk.. kortom, je weet het niet? Er komt vast nog wel een staartje aan deze verdachte stilte denk ik zo..

Dylan said...

ze zijn murw en gelaten en zijn niet van plan er iets mee te doen?

dat ja

haatcampagne? wat haatcampagne? Verdonk stuurt mensen hun dood tegemoet! Ze stuurt een VWO 6 leerlinge terug naar haar land, nog voordat ze haar examen kan afleggen, ze speelt info door aan veiligheidsdiensten van niet al te prettige landen, ze demoniseert immigranten, ze stuurt kinderen terug die hier geboren en getogen zijn.

En ja ook de 11 doden bij een zelfmoordaanslag zijn erg, maar daar zit nog een diepere oorzaak aan, dat praat het niet goed maar daar gaat het niet om. De 11 mensen die hier zijn gestorven zijn uit het niets, om niets, nutteloos gestorven, iets wat makkelijk voorkomen had kunnen worden!

AVe said...

Het schijnt de gewoonte te zijn van asielzoekers die weinig kans maken op een verblijfsvergunning om dan de boel in de fik te steken, dan hebben ze nog kans te vluchten. Om doden treuren ze niet echt, die asielzoekers dus.