Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, November 22, 2005

Kedichem?

Intussen gaan de speculaties over de moord op Louis Seveke gewoon door, zoals hier in Trouw. Was Louis Seveke in Kedichem toen linkse knokploegen een aanval op de daar verzamelde Centrumpartij- en CentrumDemocraten-leden deden, waarbij de latere vrouw van partijvoorzitter janmaat een been verloor?

Was Seveke bezig een onderzoek te doen naar de maffia praktijken in de vastgoedhandel en was hij daar gestuit op personen die "boven ons geplaatst zijn " en nietemin zichzelf verrijken op kosten van de belastingbetaler?

De linkse krakerselite in Nijmegen zegt helemaal niets en voert geen actie. Dat kan erop duiden dat ze weten waar de kogel vandaan kwam.

6 comments:

alf said...

Dat Seveke erbij was in Kedichem als aanvoerder van de zeer geweldadige Nijmeegse Afa is een feit. Volgens een nijmeegse ex kraker stond Seveke vooraan, en was zijn aandeel in de aanslag groot.

alf said...

Als Wil Schuurman niet in een rolstoel was beland zou ze vorige week ongetwijfeld een vreugdedansje hebben gemaakt.

keesjemaduraatje said...

@alf: wie zegt dat, waar staat dat, waar is de link? Je kan wel van alles beweren

Steady Freddy said...

Ik ken ook iemand die erbij wa in Kedichem, een vriend van me, ben ik nu strafbaar? Ik vraag me trouwens af of hij van te voren wist wat er ging gebeuren. Ik heb Hans Janmaat ooit voor de camera gehad, ook hier over. Een gebroken man toen, mede door zijn eeuwige uitsluiting en demonisering zeg maar. Daar ging het programma ook over, voor de Deense TV omdat in Denemarken er zo'n vrijheid van meningsuiting is dat er zelfs een extreem rechts radiostation is. Het was wel aandoenelijk dat Janmaat ontkende etreem rechts te zijn en ik in de achtergrond zijn boeken kast in beeld had met boeken als: Mein Kampf, boeken van Goebels en Hess....

keesjemaduraatje said...

ja dat is misschien heel raar van mij, maar ik heb de Bijbel, de Koran, Communistisch Manifest, Mein Kampf, de Biografie van Goebbels en Mao's rode boekje naast elkaar in één kast staan. Ben ik nu christen, rechts, islamiet of communist?

alf said...

Betrokkenheid-organisatie-en opdracht van de aanslag in Kedichem door Seveke is een verhaal dat al jaren de ronde doet in Nijmegen en Arnhem. Zowel door uitgestapte actievoerders en ook door overgelopen linkse activisten naar de Kusters groep.
Het feit dat Seveke begin jaren 80 actief werd in het actie wezen en daarbij een radicale positie innam; "extreem geweld is in sommige gevallen gerechtvaardigd !", leidde ertoe dat de uit een zeer gegoed bourgeois- milieu afkomstige jean-louis leidinggevend werd in het lokale krakersmilieu. Te jong voor POL POT (Paul Rosenmoller niet), maar oud genoeg voor RaRa, Nicaragua, en geweld en intimidatie tegen de opkomst van partijen aan de rechterkant van het politieke spectrum.
No pasaran, heette dat.
Gevoegd bij het feit dat juist "Amsterdam" en "Nijmegen" tot de eind van de jaren negentig de dienst uitmaakten in de extreem linkse actiewereld van Nederland, maakt het buitengewoon onwaarschijnlijk dat Louis Seveke GEEN leidende rol tijdens de aanslag van Kedichem op zich zou hebben genomen.
Bloed aan de handjes dus.