Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, November 24, 2005

Ontmoeting met de Rooie Ravotr

De RooieRavotr leeft!

in een donkere steeg dichtbij het station van Den Bosch kwam hij me tegemoet gelopen. De rode pet en de gestalte van de onvermoeibare strijder voor het internationale proletariaat liet geen twijfel bestaan: eindelijk stond ik oog in oog met de Rode Ravotr. "Hoe gaat het?" vroeg ik hoopvol. "Is een radicale klasseanalyse mogelijk op grond waarvan we binnenkort de massa kunnen mobiliseren en een opstandige revolte op de been kunnen brengen teneinde de neo-liberale kliek van Balkenende en Zalm van hun troon te storen?"
Een vermoeide glimlach op het gezicht van de revolutionnair deed het ergste vermoeden. "Het gaat slecht, maar verder gaat het goed" was zijn korte maar bondige antwoord. Ik begreep dat we niet met de oude strijdbare RooieRavotr van doen hadden.

Honderden mensen hebben baat bij de inhoud van dit weblog. Als het, voor de jongeren onder ons, dient tot scholing in het marxistische historische materialisme, dan is dat al heel wat. De lering ende vermaak zijn elementen die zeker ook aanwezig zijn. Hilarische debatten en conflicten luisteren het weblog op en zetten aan tot een krachtige en revolutionnaire apoteose die zijn weerga in de geschiedenis van het arbeidersproletariaat niet kent.

daarom zeg ik, nee roep ik, nee schreeuw ik tegen de RooieRavotr:

Je moet schrijven Pjotr, en vechten, elke dag!!!!!

2 comments:

Pele said...

Dit stuk spreekt voor je, moet ik zeggen. Blijf zelf ook maar lekker door schrijven op je "ranzige gore rechte wegtochtje" van je. Vindt het voor mij zeker ook wel leerzaam.....

keesjemaduraatje said...

dat zijn niet de juiste benamnen van dit weblog. Het is neo-liberaal, rechts conservatief reactionnair. In die zin.