Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, November 06, 2005

Tussen Kunst en Kitsch

door KeesjeMaduraatje

een aantal jaren geleden werd er in een museum een "Kitschtentoonstelling" gehouden. Kunstenaar werden gevraagd "kitsch" ten toon te stellen. Het resultaat was een prachtige tentoonstelling van kunstwerken. Op het moment dat de kunstenaar niet meer geblokkeerd en geremd wordt door de eis origineel en verantwoord te werken, is hij in staat echte kunst te produceren.

Kunstenaars die dit inzien, verheffen kitsch tot levensvorm en zo ontstaat "Camp". Andy Warhold is één van de meest bekende "camp" kunstenaars. In Nederland is Gerard Reve iemand die camp in de literatuur heeft gebruikt.

Op dit moment zien we dit soort ontwikkelingen in de media. De weblogs "geenstijl"en "volkomenkut" hebben zich bevrijd van de dwang van "verantwoorde journalistiek", "hoor en wederhoor" en "de multi-culturele samenleving". De stijl is rauw en direct.
Het resultaat is een journalistiek die veel meer vertelt dan de gewone kranten en TV stations. Op de weblogs kan je bekijken hoe een onthoofding in zijn werk gaat. Een kijkje achter de schermen van de partnerruil. enzovoorts enzovoorts.
En allemaal direct. In de comments wordt directe observaties gegeven.

Op het moment dat je niet meer gebonden bent aan de "linkse kerk" en de dwang "politiek correct" te zijn, valt er een last van je af en ontstaat er af en toe een goed artikel of bijdrageNo comments: