Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 02, 2005

Tweede Wereld Oorlog

door KeesjeMaduraatje

Laatst stond er een onderzoek in het NRC, waarin beschreven werd dat op de web forums, elke discussie vroeg of laat er mee eindigde, dat iemand voor nazi of fascist werd uitgemaakt, of dat de Tweede Wereld Oorlog er bij werd gehaald. Meestal was de discussie daarna dood. Goed zo.

Daarom zijn er ook mensen die meteen Goebbels erbij halen Dan kan je anderen meteen de mond snoeren. Dat doet bijvoorbeeld Geert Mak graag. Ook in ons Leidse Kraak Bolwerk Eurodusnie kunnen ze er wat van. De hele discussie over Theo van Gogh begint er meteen mee dat iedereen die het afgelopen jaar kritiek heeft geuit op de Islam, voor Goebbels wordt uitgemaakt. In dat wereldbeeld bestaan er alleen nazis en linksen. Niet moeilijk te raden waar de Leidse Kraak Koorballen zich toe rekenen. Wunderbar.

Vanochtend heb ik nog wel even naar JP de MP gegeken, maar verder heb ik me aan alle herdenkingen onttrokken.

Toch denk ik de hele dag aan de Tweede Wereld Oorlog, heel gek. Eigenlijk meer het jaar erna. Mijn vader was 20 en ging collecteren voor de families van omgekomen verzetsstrijders. Hij haalde weinig geld op. De meeste mensen in enkhuizen zeiden tegen hem: "hadden die illegalen maar niet zo gek moeten doen". Het slachtoffer heeft het aan zichzelf te danken. Dat is kort gezegd de mentaliteit van de "moedige" Nederlanders.

Een ander verhaal over de Nederlanders ná de WOII, is van Gerard Reve die een verhaal schreef over het antisemitisme ná de oorlog. Veel Amsterdammers waren bang dat de Joden terug zouden komen en hun spullen terug zouden willen hebben. Daarom ontstond er ná de oorlog een periode van jodenhaat. De Nederlander een jaar later.

Daarom maak ik me geen enkele illusie. Er kan zo weer een aanslag komen, want er is niets opgelost.

11 comments:

Dylan said...

eurodusnie is geen weblog, indymedia ook niet

keesjemaduraatje said...

Nog ff niet reageren Dylan, ik ben nog aan het schrijven

Steady Freddy said...

Leuk zo'n Dylan; eurodusnie is geen weblog, indymedia ook niet. Goh zeg? Jij gaat lekker op de inhoud in! Het gaat toch over hoe linkzige types als jij graag mensen tot nazi uitroepen om maar aan te geven dat JULLIE mening de enige echte is? Aan Keesje de vraag: Was die Joden haat nou een religieus ding of pure egoisme en zelf behoud?

keesjemaduraatje said...

laten we zeggen een combinatie uit schuldgevoel, egoisme en domheid.

Steady Freddy said...

En dat schuldgevoel zorgt er dus nog steeds voor dat Nederland klakkeloos alles pikt wat Israel doet en vooral niet doet ( VN resoluties), lekker dan!

Dylan said...

ik noem mensen niet snel nazi. En als we het over mensen hebben die niet op de inhoud ingaan, keesjemaduraatje is daar een meester in.

keesjemaduraatje said...

we hadden het helemaal niet over

keesjemaduraatje said...

We hadden het helemaal niet over Israel. Er is nog wel een verschil tussen het Nederlandse Jodendom en Israel. Het opvallende is dat er laatst een conferentie van pro-Arafat -Nederlanders geweest is waar natuurlijk de onvermijdelijke haatzaaister Anja Meulenbelt aan mee deed. Daar werd juist gezegd dat de Nederlandse media achter Israel aan lopen. terwijl de Palestinian Media Watch en de Nederlandse Joodse Organisaties vinden dat de media steeds Palestijnser worden. Ik vind dat de Nederlandse Media geen moreel onderscheidingsvermogen hebben. Ze doen alsof het gaat om geweld van beide kanten. Volgens mij gaat het om terroristisch geweld tegen een democratische staat.

pascalle said...

het gaat inderdaad niet over wat er geroepen wordt, of je nou uitgescholden wordt voor nazi of moslimterrorist, het gaat erom dat sommigen er geen moeite mee hebben in te spelen op het collectieve schuldgevoel wat heerst aangezien al het slechte wat er gebeurd in een samenleving toch een collectief schuldgevoel oproept omdat 'men' denkt dat 'men' het had kunnen voorkomen. Als je daarop weet in te spelen weet je van te voren dat je de discussie dood maakt. erg slim, of erg laf..

Geus said...

Nou, ik wil wel even serieus op deze gegevens in gaan.

In Nederland gelooft iedereen allerlei leugens, de waarheid is niet politiek correct, wordt afgestraft met rechtzaken.

Hoe komt dat?

Dit is al 200 jaar zo. Sinds de inval van Napoleon. De huidige politiek gebruikt de filosofie van het landverraders Pamflet van Baron Capellen tot aan den Pol als hun fundament. Het Masconieke Vrijheid Gelijkheid Broederschap, dat een burger oorlog veroorzaakte vlak voordat Napoleon binnenviel. De Patriotten waren de Nazi's uit 1780, werden in hun intelligence bevoorraad door de schuilkerken van de papen, die na 150 jaar het verbod op Papisme moesten ondergaan over een gigantische hoeveel geheime genootschappen hadden gevormt, die voor de Contra Reformatie de macht van de Paus moest herstellen, die deze kwijt was geraakt in de Reformatie.

Zo werd in 1717 de vrijmetselarij geactiveerd door de Jezuïeten, deze Vrijmetselarij gebruikt de filosofie van Baron Capellen tot aan den Pol en de Franse Revolutie. Deze periode komt overeen met de tijd dat de papen in Nederland hun inquisitie praktijken moesten beramen vanuit de schuilkerken. Veel van de aangehaalde voorbeelden dit log refereren aan deze verhulde inquisitie. Minder verhuld als men beseft dat de wettelijk terrorisatie van de zondagsrust een ontwerp is van het Vatikaan, welke voortkomt uit de Zonaanbidding Cult van Baäl. Het logo van de Vrijmetselarij, 2 handen die schudden, is rechtstreeks gestolen van het logo van de Geuzen, de Bedeltas.

De huidige Politieke filosofie is de Contra Reformatie. Zo is het Fascisme en Nationaal Socialisme Anti-Nationalistisch, en elke duitser die de slag bij Stalingrad begrijpt, begrijpt dat Neo-Nazi's Anti-Nationalistisch zijn. Duitsland was zwaarder gebombardeerd als Engeland of Nederland. De drie genoemde leiders zijn alledrie Rooms Katholiek. De Rooms Katholieke Kerk vervolgt de Joden al sedert het begin van de Middel Eeuwen. Logisch, want Joden bewaren de Torah in haar grondtext, het Vatikaan wil alle Bijbels verbranden, dus zal doorgaan met Joden vervolgen, tot de Torah niet meer bestaat.

Het beste overzicht over de huidige tweede Holocaust die bezig is in Israël is gegeven door Barry Chamish.
http://www.thebarrychamishwebsite.com/
De muur die nu in Israël wordt gebouwt is om Getto's te veroorzaken zoals destijds in Warchau, niet om zelfmoord terroristen buiten te houden. Voor uitmoorden van Joden worden vooral USArmy wapens gebruikt, wat erg logisch is, want USArmy is de Spanjool van vandaag, bomdardeert altijd voor de Paus.

Marie said...

Het gebruiken van erge scheldwoorden (nazi etc) heeft ook te maken met een gevoel van onmacht. Als er onbeschrijflijk onrecht wordt gedaan en iedereen lacht en denkt haha zo lang het mij niet overkomt, dan doe ik of ik niets weet... Dan krijgen mensen het gevoel te moeten vergelijken met de oorlog. Niet langer geloven in een rechtstaat. Weten dat jij nooit iemand iets hebt aangedaan, maar toch lopen je buren door bij geweld en niemand die 112 belt... Vergelijking met woII is niet het schelden op de ander, maar een schelden op het soort wereld dat er aan het ontstaan is en een ongeloof. Ongeloof dat je medemens ervoor kiest om die wereld te laten ontstaan.

Andere scheldwoorden zijn namelijk gewoon scheldwoorden en wie scheldt is onvolwassen. Maar groot onrecht dat genegeerd wordt of waarom gelachen wordt, dat roept de behoefte op om een vergelijking te maken. En ja, in Nederland is er veel leedvermaak bij onrecht. Vooral als iemand een dubbeltje meer verdient of anderszins net even boven het maaienveld uitsteekt. Kortom, steek je boven het maaienveld uit maar heb je geen bovengemiddeld komaf incl. netwerk, dan ben je aan de goden overgeleverd, want iedereen wil dat die kop eraf gaat. En ja, sommige mensen vinden dat walgelijk.