Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 09, 2005

Verdonk Molenaar

door KeesjeMaduraatje
Er wordt een nieuwe strijd over vrijheid van meningsuiting uitgevochten in de Nederlandse steden. Krakers hebben spandoeken opgehangen met de tekst:
en burgemeester Job Cohen (we moeten de boel bij elkaar houden), heeft een paar van die spandoeken weg laten halen. Dat had hij niet moeten doen. er komen er steeds meer bij na te lezen op de politiek correcte website: Indymedia

Nu duikt steeds vaker de leus : "Verdonk Molenaar" op, verwijzend naar de leus "Johnson Molenaar", die in de zestiger jaren werd gebruikt toen er niet meer moordenaar geroepen mocht worden.

(Klik op de foto voor vergroting)

Ik sta weliswaar achter het beleid van Rita Verdonk, maar ik vind dat de politie geen spandoeken moet gaan verwijderen.

14 comments:

john said...

ik was toevallig vandaag in de weggeefwinkel in utrecht toen daar het spandoek werd weg gehaalt, kom der normaal nooit.
dus heb meteen maar ff geholpen een nieuwe te maken :p
voor de rest vind ik het absurt dat de spandoeken verwijderd worden in een "democratisch" land.

J.J. v.d. Gulik said...

De krakers krijgen een koekje van eigen deeg. Jarenlang hebben ze onder meer met GL alles uit de kast gehaald om de vrijheid van meningsuiting af te schaffen en daarin zijn ze buitengewoon succesvol geweest. Nu worden ze slachtoffer van het eigen succes. Een beetje eigen schuld dikke bult dus.

Op zich heb ik met de tekst op de spandoeken, die zijn weggehaald, geen enkele moeite. Maar ik ga dan ook uit van een volwaardig niveau van de vrijheid van meningsuiting. Een niveau dat hier al tientallen jaren ontbreekt overigens.

keesjemaduraatje said...

zeer geleerde weledelgestrenge heer Mr. Drs. J.J. van der Gulik, uit Andijk, vertel nou eens eerlijk of jij erbij was op die dramatische en fatale dag in Kedichem.

Steady Freddy said...

Keesmaduraatje schreef: 'Ik sta weliswaar achter het beleid van Rita Verdonk'

Waar sta je achter dan? Dat ze er eigenlijk 16.000 uit wil mieteren ( het zijn er minder geworden) en dat die mensen voornamelijk op straat komen te staan en de illigaliteit in gaan. Dat ze mensen op zo'n manier vasthielden met een automatische centrale deurenopener die eventjes was uitgezet ( iedere nacht hoor maak je geen illusies) vanwege de vele valsmeldingen. Echt iets om achter te staan!

keesjemaduraatje said...

@SteadyFreddy: als je een beleid hebt afgesproken, inhoudende dat alleen echte vluchtelingen opgenomen worden, dan is het wel van belang dat de regering dat beleid ook doorzet. Anders krijg je aan de randen van de stad slumvorming zoals dat in Mumbai al het geval is. Minister Verdonk voert dat uit wat een meerderheid van de bevolking wil, dus dan is het niet terecht dat zij daarvoor bedreigd wordt.

keesjemaduraatje said...

waar heb ik dit nou weer aan verdiend. De linkse knokploegen rond AGS zijn nog nauwelijks uit het gezicht verdwenen, komen de bruinhemden deze vredige webplaats weer onveilig maken. Scheisse. De weledelgestrenge JJ vd Gulik wil dus mensen gaan deporteren met dwang en de grenzen niet alleen sluiten, maar ook de economische banden met de Islamitische wereld verbreken. Völlig ausgeschlossen, kommt nicht im Frage. vd Gulik formuleert in feite het "Ausländer Raus" principe. Dat vind ik walgelijk.

Het Janmaat debat vind ik wel interessant. Vandaar mijn herhaalde vraag aan de weledelgestrenge heer JJvd Gulik eens vanuit zijn eigen ervaring over de Centrumpartij en Kedichem te vertellen. Was Janmaat werkelijk zo'n haatdragende man? Hoe was de sfeer in Kedichem? Wat gaat er door je heen als er een knokploeg op je afkomt etc.

J.J. v.d Gulik said...

Ik ben niet in Kedichem geweest, wel weet ik er wat van. Op klaarlichte dag werden er molotowcocktails in een ruimte gegooid, waar op dat moment tussen de 60 en 100 personen waren. Het hotel brandde daarop af. Als gevolg van verwondingen werd naderhand een been afgezet bij de latere echtgenote van Janmaat.. Ondanks de schaars aanwezige politie met platte pet en de aanwezigheid van mediamensen leidde de aanslag niet tot een veroordeling. In de media werd er ook maar kort aandacht aan besteed, terwijl het om een grote politieke aanslag ging. Het feit, dat er slechts een paar politiemensen waren, doet vermoeden, dat er sprake was van opzet, omdat de politie al vroegtijdig was ingelicht en het klimaat toen zo was, dat er problemen verwacht konden worden.

Janmaat was in het gewone verkeer eerder doodnormaal dan bijzonder. Ik ben wel eens met hem wezen stappen in Den Haag. In de diverse horecagelegenheden werden we ronduit goed behandeld. Ik had het idee, dat ze Janmaat juist extra goed behandelden. In de media werd een geheel ander beeld opgehangen.

keesjemaduraatje said...

volgens mijn informatie werden er rookbommen gegooid en geen molotovcoctails. Er zijn inderdaad een paar rare samenlopen van omstandigheden bij deze zaak . Bijvoorbeeld Eelco Brekveld, een kraker uit Amsterdam-Zuid reed mee met een journalist die foto's maakte en op grond van die foto's zijn later een aantal mensen opgepakt. Deze Eelco Brekveld die veel contacten had in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, werd er later van beschuldigd een politieinformant te zijn. Volgens mij zijn er wel veroordelingen geweest.

Dylan said...

vrijheid is in kapitalistische staten beperkt tot een ding: vrijheid voor de slavendrijvers.

dus ook geen vrijheid van meningsuiting voor een ieder die maar van het nieuwe politiek correcte idee van de "kutmarrokaan" afwijkt.

keesjemaduraatje said...

Dylan, dit gaat niet over Marokkanen, maar over asielzoekers.

Ariël Bruéns said...

Dylan heeft kennelijk geen geld, en dan toch zoveel frustratie. Moet ik daaruit afleiden dat geen geld (lees: kapitalisme) ook niet zaligmakend is ?

Dylan said...

mooie manier om niet op de reactie in te gaan keesje

wat ik dus zei was dat hoewel al die regeringshufters hun mond vol hebben over vrijheid van meningsuiting, en hoe erg het is dat je nog niet eens meer de "waarheid" mag zeggen (lees: kutmarrokaan mag zeggen) omdat je dan overhoop geknald wordt, dat ze zelf net zo hard tegen die vrijheid van meningsuiting ingaan als iemand een geluid laat horen wat radicaal tegen hun "waarheid" over staat.

m.a.w je mag nog niet eens zeggen dat die verdonk bloed aan dr handen heeft, wat dus duidelijk wel zo is. (info doorspelen naar inlichtingendiensten, mensen naar het verkeerde land sturen :| )

keesjemaduraatje said...

ik vind inderdaad dat de politie geen spandoeken mag verwijderen. Dus ik ben het een keertje met je eens

Ariël Bruéns said...

Of word Verdonk geboycot, gesaboteerd en gedemoniseerd door de "stille" handlangers en vriendjes (binnen de overheidsdiensten als de IND) van "revolutionaire" Dylan en zijn anti overheid en kapitalisme praatjes ? Want als je het mij zou vragen, dan is dat een veel logischere en voor de hand liggende gedachte. En bloed aan je handen ? Je moet toch wel een totaal versluierde idioot zijn als je de herhaaldelijke brandstichtingen door gedetineerde (sedert Schiphol zijn er, ondermeer en voornamelijk door overlevende van de Schipholbrand alweer 6 keer brand gesticht in diverse cellencomplexen waarnaar men overgezet was), die ooit eens een keer fataal af moest lopen, in de schoenen van een minister wilt schuiven. Hier eens een verfrissende, toch niet frisse andere kijk op de zaak. God weet leer je eens wat.