Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, December 14, 2005

Fatah

door keesjemaduraatje

alsof ze op mij antwoord, maar misschien beeld ik het me alleen maar in. Anja haatzaaister Meulenbelt begint nu al zelf de interne conflicten op de Gazastrook te vertellen, zodat ik ze niet meer hoef af te leiden uit vage aanduidingen en berichten op www.nu.nl.

Er staat nu zoveel op haar website over Fatah-strijders die elkaar aanvallen, foto's van Arafat die aan de muren van het NCCR-kantoor hangen en over de zorgen van de NCCR omdat ze geen geld meer van de Palestijnse Autoriteit krijgen.

Mooier kan ik het zelf niet vertellen. Kijk zelf maar:

Het weblog van Anja

"
Financiele zorgen. Het bericht komt binnen dat het budget dat door de overheid toegekend is aan de zorginstellingen, de NGO's waaronder het NCCR maar gedeeltelijk wordt uitbetaald, omdat ze een deel van het geld willen besteden aan de verkiezingen. Khaled is kwaad, maar zegt tegelijk dat er niet veel aan te doen is. Onder Arafat was het makkelijker, die gaf subsidie omdat hij sympathie had voor het werk met de gehandicapten, hij staat ook op vele foto's hier in de hal, maar hij bemoeide zich niet met het werk zelf. De nieuwe overheid zegt nu dat de organisaties moeten kiezen: als ze geld van de overheid willen komen ze onder het Palestijnse Gezag te vallen en zijn ze hun onafhankelijkheid kwijt. Als ze zelfstandig willen blijven als NGO moeten ze hun geld maar uit het buitenland halen.
"

No comments: