Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, December 22, 2005

Hamas

De verkiezingskoorts in Jerusalem rond Hamas
door keesjemaduraatje

Wat nu te doen? Als Hamas wordt toegelaten tot de verkiezingen, worden de Palestijnen in Jerusalem gehinderd bij het stemmen, omdat Israel niet wil meewerken aan een verkiezingsoverwinning van Hamas. Bovendien zal dan de Fatah beweging verliezen en een terroristische groep de macht overnemen op de Gaza en Westbank. De VS en europa zullen stoppen met geld geven aan de Palestijnse Autoriteit. allemaal nadelen dus.

Als de verkieingen uigesteld worden onder druk van Egypte en Fatah, dan heeft President Abaas niet aan zijn belofte voldaan. wat is wijsheid.

Volgens mij moeten de verkiezingen doorgaan en de corrupte macht van de Fatah gebroken worden. Als er geen geld meer uit de VS komt, zullen de Oliestaten een bijdrage moeten leveren.


2 comments:

Rinus Duikersloot said...

Het beste zou zijn als de dodelijke en nutteloze fantasie van Hamas volledig verlaten werd.

Lees hier het essay van Lee Harris: 'The Peculiar Institution: Understanding Why Palestinian Terror Is Different'.

http://www.techcentralstation.com/022805A.html

keesjemaduraatje said...

ik twijfel al weer. Wat gebeurd er als de Hamas wint en gewoon doorgaat met aanslagen? Dan komt er helemaal geen vrede meer. En Israel gaat gewoon door met het vermoorden van Hamasleiders, die dan wel gekozen leiders zijn. Moeilijk. Dat de PLO een keer wordt weggestemd is goed. Maar het alternatief is nog erger.