Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 30, 2005

Jahresrückblick

het jaar 2005 zoals het gezien werd door
Keesjemaduraatje

het jaar 2005 was niet zo slecht als het jaar 2004, dat zowel de moord op van Gogh als verschillende andere terroristische daden moest verwerken. In 2005 konden we een tendens van langzaam herstel waarnemen. Weliswaar waren de aanslagen in London afgelopen zomer een teken dat het islamitische terrorisme ook in west-Europa toeslaat, er waren ook tekeken van hoop.

In Duitsland werd de regering Schröder vervangen door een grote coalitie onder leiding van de Oost-Duitse Angela Merkel. Dat willen we wel eens meemaken.

In Nederland begint het beleid van Balkenende en Zalm resultaten te boeken. Minder werklozen en een lichte opleving van de economie. Hoewel je je altijd moet afvragen of dat door het beleid komt, of door de algemene wereldeconomie. Je weet het niet.

De terugtrekking van Israel uit de Gaza, werd aanvankelijk gewantrouwd en bekritiseerd, ook door mij, maar nu weten we het tenminste zeker: de regering Abbas is niet in staat vrede te bewaren en de diktatuur in de Palestijnse gebieden moet eerst een opgeruimd worden.

Nu naderen we het nieuwe jaar en we hoepen met zijn allen: 2006 wordt nog beter!!

No comments: