Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, January 09, 2006

Groenfront niet pacifistisch

Het Groenfront is minder pacifistisch dan ze zich voordoen
door Keesjemaduraatje

sinds ik in Dodewaard tijdens een demonstratie, door een PSP-aanhanger met een stuk hout op mijn achterhoofd geslagen geworden ben, (even voor de jeugdigen: PSP is "pacifisties socialistiese partij" en "Dodewaard" betekent: de demonstratie tegen de atoomcentrale aldaar) , weet ik dat pacifisten alleen maar tegen geweld zijn dat het "militair-industrieel-complex" uitoefent en geenszins vies van geweld dat door "bevrijdingsbewegingen" wordt uitgeoefend.

Dat blijkt wel uit het feit dat Groenfront nu de naam en het adres van de bouwondernemer bekend maakt en er schijnheilig bij vertelt, dat absoluut niet tot geweld wordt opgeroepen. Het beruchte links-extreme en geweldadige Indymedia neemt het bericht natuurlijk over en roept wel tot geweld op. Zo heeft een schijnbaar geweldloze beweging altijd twee gezichten.

Wat ik wel weer consequent en leuk vond was, dat een aantal actievoerders met blote voeten rondliep. Vreselijk koud natuurlijk. Maar consequent, want schoenen zijn van leer.

17 comments:

Arie said...

Ooh leuk meer demonisatie. Tjonge Kees heel de week besteed je er zowat geen aandacht aan en nu ligt het bos bijna plat en nu ga je de actievoerders nog criminaliseren ook. In mijn optiek ligt er nogal een verschil tussen oproepen tot actie tegen een bepaalde bv. en oproepen tot geweld.
Maar volgens jou is het allemaal het zelfde. Weer lekker aan het generaliseren Keesje? Dat je het verschil niet kunt zien kan ik ook niet helpen maar houd is gewoon je mond als je dingen niet snapt. Ipv een beetje gaan lopen te bedriegen. Of ben je alvast aan het oefenen voor je toekomstige job als volksvertegenwoordiger?

Wat vind je eigenlijk ervan dat dat bos gekapt wordt tegen de wil in van MEER dan half nederland? Niet te spreken over de plaatselijke gemeenteraad of bevolking. Laat me raden je vind dat die AWAC vliegtuigen hard nodig zijn om de invasie van Luxemburg te stoppen of wat? Net als je destijds vond dat er maar een kernenergie centrale in Dodewaard moest komen. Mijn achtertuin dus. Ik neem aan dat je sindsdien zelf ook alle pacifisten bij voorbaat neerknuppelt of geef ik je nu teveel eer?

keesjemaduraatje said...

jij gaat mij op mijn eigen weblog vertellen wat ik mag zeggen volgens de linkse kerk en wat niet. Ga maar op de kutwebsite van mevrouw Eveline Lubbers vragen waarom ze niet het gehele verhaal vertelt en waarom ze een column van Gerrit Komrij niet van een anoniem artikel kan onderscheiden. Of ga maar eens aan de Groenfronters vragen waarom ze een boom belangrijker vinden dan een mens.

Arie said...

Ik dacht dat we het hier over Groen Front hadden en in het specifiek jouw waanbeelden hierover. Als je het wederom over Louis wilt hebben doe dat dan in het andere log en ik zou het op prijs stellen dat je die discussie niet dood zwijgt als het je iets te lastig wordt zoals bij het website Sévèke log.

En nogmaals mijn mening is representatief voor MIJ en niet voor de hele 'linkse kerk'. De waanbeelden die jij daarbij haalt zijn geheel voor jouw rekening.

Leg eerst zelf maar eens uit waarom *JIJ DENKT* dat volgens Groen Front een boom belangijker is dan een mens.
Of waarom je het verschil niet ziet tussen actievoeren en geweld plegen.

keesjemaduraatje said...

jullie linkse krakertjes hebben alle mogelijkheden om op dit reactionair rechtse weblog je mening te uiten. Dat komt namelijk omdat we de democratie willen bevorderen. Maar op een gegeven moment zijn alle argumenten genoemd en dan hoef ik niet meer op alle slakken zout te leggen en op alles te reageren. Als je dat even vergelijkt met drie andere sites die van linkse signatuur zijn: bij Anja haatzaaister Meulenbelt wordt elke andere mening weggehaald. Bij Louis Seveke zijn evelinelog moet je eerst iets opsturen, waarna het door de redactie, gecensureerd wordt. Bij Indymedia wordt je meteen voor racist uitgescholden, jou reactie gewist, maar de scheldpartijen blijven staan. Dus kan je daaruit concluderen dat rechtse websites democratischer zijn dan linkse.

Arie said...

Ja die kop in het zand mentaliteit kennen we nu wel. Ik probeer discussie te voeren dat het niet gewaardeerd word om een afwijkende mening te hebben is al erg genoeg maar dat elk argument neergesabeld word met niet gemotiveerde onwaarheden of doodgezwegen begint wel wat vervelend te worden. Als je dingen beweert moet je ook tegen kritiek kunnen vooral als het geen wat je beweringen inhoud op drijfzand is gebouwt maar tegelijk grote impicaties heeft.
En dat heeft niks met links of rechts te maken maar
meer met redelijkheid. Als jij de laster wilt beweren dat Groen Front activisten meer geven om bomen dan mensen of het verschil niet kunnen zien tussen terreur en activisme dan lijkt het me niet meer dan redelijk dat ik dit in twijfel trek vooral als het enige waar het op gebaseerd is je eigen ervaringen met pascifisten zijn van zowat 20 jaar terug en een nietszeggend artikel. Tot zover de 'democratie'.

Maar drogreden zijn natuurlijk makkelijker aan te voeren.
En over haatzaaien gesproken vind je het vreemd dat ik dit artikel van je een schoolvoorbeeld noem?

En ik ken genoeg 'linkse' websites waar niet gecensureerd word maar er wel verwacht word aan te komen met redelijke argumenten bij dit soort aantijgingen en hier dan WEL naar geluisterd word.

Ooit contact opgenomen met de redactie van Indymedia? Nee zeker. Het is geen discussie site maar scheldpartijen hebben ook niet echt nieuwswaarde dus het lijkt me dat je eens wat vragen moet stellen aan de redactie hiervan ipv. mij een beetje te gaan verwijten dat mijn 'achtergrond' zgn. niet democratisch is of hoe ik dit niet ter zaken doende geleuter ook moet opvatten.

Titus said...

"Bij Louis Seveke zijn evelinelog moet je eerst iets opsturen, waarna het door de redactie, gecensureerd wordt."

Dat heeft een reden. Die site is namelijk helemaal geen weblog, maar een verzamelplaats van informatie. Je zou beter kunnen spreken van screenen, dan van censureren overigens, ik ben er vrij zeker van dat alles wat een toegevoegde waarde zou brengen gepubliceerd wordt. Ze hebben alleen geen zin in ellenlange bullshitverhalen van typetjes als alf.

Dylan said...

opzich een goed idee het adres bekend te maken

Het bedrijf doet het om de winst..."zorg" je er nou voor dat die winst "tegenvalt" of opeens "verdwijnt"....dan rot het bedrijf ook op.


Dit kan je ook doen door de wegen naar dat ding te blokkeren

Dylan said...

hmm
me moeder was PSP-aanhangster

stoer
maybe she kicked your ass :P

Jasper said...

Ja, zo kan ik het ook, er heeft 20 jaar geleden ooit een PSP-er geweld gebruikt en daarom is Groenfront ook niet pacifistisch. Als dat het enige is waar je mee kan komen is dat wat mij betreft juist een bewijs dat Groenfront juist goed pacifistisch bezig is. Als je een fatsoenlijk bewijs hebt hoor ik het graag.

keesjemaduraatje said...

@Dylan: misschien ken ik d'r wel

keesjemaduraatje said...

@Jasper: doordat ze het adres van die aannemer noemen en dan doen alsof ze tegen geweld zijn. Maar die man moet wel degelijk vrezen voor zijn leven.

Jasper said...

Het feit dat jij hier meteen het gebruik van geweld bijhaalt ligt denk ik meer aan jou dan aan Groenfront.

Jasper said...

Wat mij betreft is een economische boycot een legetiem actiemiddel. Doordat een groot deel van Limburg tegen deze actie is, is er zeker een economisch effect op het noemen van de aannemer.

Dylan said...

keesje, waar staat dat adres dan?
kon het niet vinden

:?

keesjemaduraatje said...

@Dylan: ik ga de link hier natuurlijk niet hier neerzetten.

Dylan said...

bah wat ben jij flauw zeg

enne dan heb je wel geen onderbouwing voor je claims he

je liegt man je liegt!

8)

keesjemaduraatje said...

zoek maar op www.groenfront.nl, bij "kapbedrijf bekend"