Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 22, 2006

Hans Wiegel (VVD)

De terugkeer van Hans Wiegel
door Keesjemaduraatje

als het even kan, zal Hans Wiegel terugkeren in de Nederlandse politiek, als kandidaat voor het Minister-Presidentschap voor de VVD. Afgezien van het feit dat de VVD nog nooit een premier geleverd heeft in Nederland, kan dit toch wel een gevaarlijke ontwikkeling worden voor zowel premier Balkenende als voor Wouter Bos. Als Hans Wiegel het debat gaat bepalen, kunnen de relatief onervaren Bos en de stuntelige Balkenende inpakken.

Een paar dingen worden me nu opeens duidelijk. Ayaan Hirsi Ali wist natuurlijk dat Hans Wiegel van plan was terug te keren en heeft daarom de oude politicus aangevallen. Zij heeft geen belang bij een sterke en charismatische leiding van de VVD. Op dit moment kan ze de VVD nog onder druk zetten met haar 30.000 voorkeursstemmen, maar Hans Wiegel zal daar niet van onder de indruk zijn.

Is het verstandig?
hoewel het veel stemmen gaat opleveren, is het een onverstandige zet van de VVD om de begaafde retoricus terug naar het pluche van de Tweede Kamer te halen. Hans Wiegel is een man van het verleden. Hij heeft geen antwoorden op de problemen die door de Europese Integratie, multi-culturele samenleving, globalisering enzovoorts zijn ontstaan. Daarom zou het voor de VVD beter zijn Rita Verdonk of Gerrit Zalm naar voren te schuiven. Mijn voorkeur zou naar Gerrit Zalm uitgaan. De VVD kan toch geen premier leveren en als Minister van Financiën is het een goede man.

22 comments:

Steady Freddy said...

Gerrit Zalm, dat is toch die meneer die lachend in de krant stond met een kop erbij dat hij een meevaller 2 miljard had door hoegere belastingsinkomsten? Da's toch ook die meneer die even vrolijk weet te melden dat er geen armoede in Nederland is? Het aantal voedselbanken in ons land staat ondertussen op 300. Ik ben er wel eens geweest bij zo'n voedselbank, duizenden pakketen worden er gevuld om later verdeeld te worden onder mensen die op die manier wat geld overhouden om ook eens een keer vlees te kunnen kopen. Illigalen b.v. die geen inkomen hebben en dus wel moeten terug vallen op zo'n oneerbaar iets als je hand ophouden om te kunnen eten. Uit een onderzoek van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) onder moslima's blijkt dat ruim 90 % van hen geen behoefte blijkt te hebben aan VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali voor hun emancipatie. Dus je vraagt je af wie die 30.000 voorkeurstemmen zijn. Ik denk blanke veertigers en vijftigers die erg blij zijn met een troetelallochtoon die dingen zegt die zij alleen maar durven te dromen. Blijft nog over het ijzeren kruis Verdonk. Die opeens weer iets roept over Nederlands spreken op straat, omdat zij mailtjes krijgt van mensen die zich 'unheimisch' sapperdeflap dat is toch DUITS! Ze stelt dat het allochtonen vaak niet duidelijk is wat er van hen wordt verwacht als zij zich in Nederland hebben gevestigd... Het lijkt mij sterk. Ik vraag mij ook ten zeerste af of Verdonk ook al die Engels sprekende mensen mee bedoelt waar ik dagelijks mee in de trein zit, ik op weg naar het mediapark, zij naar Nike.

Het hele gedoe om wel of geen Wiegel heb ik al een paar keer meegemaakt, de verkiezingen komen er weer aan, wiegel wordt weer uit de kast gehaald want aan de rechter zijde zijn er heel wat stemmen te verdelen.

PJORourke said...

Wat is er mis met voedselbanken? Lijken me effectiever dan grote, logge overheidsbureaucratie waar veel aan de strijkstok blijft hangen. Illegalen krijgen geen geld omdat ze hier niet horen te zijn. Verder is het allemaal wel heel erg spelen op sentimenten, een onsamenhangend anti-VVD betoogje, Freddy.

Steady Freddy said...

Wat er mis is met voedselbanken is dat het aangeeft dat je bevolking armer wordt en dat kan nooit zijn veer een economie, rijk land en de koopkracht om er drie te noemen. Het meest efficiënte is een econmie waar iedereen in iedergeval zijn eten kan kopen in een winkel.
Ja zeker illegaal beteket dat je hier niet hoor te zijn maar hoe komen er illegalen op straat te staan? Ze worden door diezelfde minister op straat gezet, volledige gezinnen, u bent klaar hier, uitgeprocedeerd, gaat u toch vooral weg...
Werkt er goed ja... Wellicht raakt dit jou sentimenten niet PJORourke, maar wel die vrijwilligers van 300 voedselbanken... Nisschien moet je eens aanmelden om te helpen aangezien je ze effectiever vindt, kun je helpen.

keesjemaduraatje said...

@SteadyFreddy: je weet misschien dat de eerste regeringsleider die voedselhulp ging geven na de Tweede Wereldoorlog in de VS, Ronald Reagan is. Terwijl nu met name linkse mensen zich met voedselhulp geven bezig houden. Het voordeel van voedselhulp is, dat iemand die een klein baantje heeft er ook gebruik van kan maken. Sommige mensen heben een hekel aan de Sociale Dienst en gaan liever een slecht betaalde baan nemen. Het nadeel is inderdaad, dat je je schaamt om er heen te gaan. Ik weet niet wat voedselhulp met Ayaan Hirsi Ali te maken heeft, maar het feit dat iemand een oude dikke witte man van een jaar of 45 - 50 is, wil nog niet zeggen dat die man ongelijk heeft en niet de ideeën van een mooie 37-jarige zwarte Somalische vrouw goed zou mogen vinden. Ik vind dat discriminatie van de leijke oude witte man.

Rinus Duikersloot said...

Geen verassing dat Ayaan Hirsi Ali wist dat Wiegel terug zou komen want hij roept de afgelopen honderd jaar niks anders. Geen goede zaak als hij terugkomt. Zalm is niet geschikt voor het voeren van een campagne zoals hij zelf heeft toegegeven. Blijven over Van Aartsen en Verdonk. Of Bolkestein nog een keer?

@Steady Freddy
Ik haal met instemming journalist Peter Breedveld aan:
"Ik denk niet dat het Hirsi Ali's doel is moslima's achter zich te scharen. Het is haar doel hun positie te verbeteren en misstanden aan de kaak te stellen. Daar is ze heel goed in geslaagd. Cultureel bepaalde vrouwenmishandeling, eerwraak en moslimintolerantie staan nu allemaal hoog op de politieke agenda dankzij Hirsi Ali. Het lukt de PvdA niet langer elke discussie daarover kalt te stellen met een ferm: 'Racist!' en dat is winst in mijn ogen. De protesterende moslima's van nu zijn de bevrijdde vrouwen van straks en natuurlijk zal Hirsi Ali daar niet om worden geëerd. Zulks is nou eenmaal het lot van de meeste voorhoedevechters."

Er zijn wel degelijk moslima's die blij zijn met Ayaan Hirsi Ali.
Irshad Manji, Naema Tahir en Nahed Selim zijn de beter bekenden onder hen maar lees ook het interview met Sharona Asghari . Zij was in eerste instantie geschokt door Submission maar is van gedachte veranderd. Of lees over Fadoua Bouali , een 33 jarige verpleegster. Zo zijn er wel veel meer maar velen van hen durven zich niet openlijk uit te spreken gezien de bedreigingen die Ayaan Hirsi Ali ten deel vallen.

Wat waar is is dat je geen vrouwen met hoofddoeken of burka's om haar ziet roepen. Maar wat zei Hafid Bouazza zo treffend over hen? "De tweede reden waarom ik niet geloof in emancipatie met een hoofddoek is dat ik geen enkel meisje, hoe uitgesproken ook, iets heb horen verkondigen dat een imam niet gezegd zou kunnen hebben".

Steady Freddy said...

Beste Rinus Duikersloot,

De nu zo zalig verklaarde Ayaan Hirsi Ali is met één ding en één ding alleen bezig en dat is zichzelf. Haar carrière staat niet in het teken van politiek terwijl ze daar wel voor wordt betaald. Polariseren is haar 'middle name'. Ik lees nu het boekje; Bevrijd door Allah, van Fadoua Bouali en ik denk dat jij en de anderen het ook zouden moeten lezen. Prachtig hoe ze Hirsi Ali aanpakt over de manier waarop die DE islam aan b.v. eerwraak koppelt. Ze schrijft verbaasd te zijn hoe de VVD politica keer op keer het onderwerp geweld tegen vrouwen aan de islam linkt. En dat is nou net mijn punt ook. Hirsi Ali is een persoonlijke vete begonnen door haar eigen negatieve ervaring met door moslims misbruikte stam gewoonten waarbij het geloof als excuus en onderbouwing wordt gebruikt. Hierdoor is het niet raar te zien dat in het onderzoek van de NMO naar voren komt dat bijna 90% van de moslima's zich niet geholpen voelt door haar en mijns inziens ook orthodoxer in de leer worden. Het is goed te lezen dat Bouali schrijft dat de oplossing ligt bij de oemma ( moslimgemeenschap) zelf. Zo staat er voor in het boek de volgende soera: Allah verandert de toestand van een gemeenschap niet totdat zij hun eigen toestand veranderen. Soera Ar-raad, vers 11

Ik geloof dat ze gelijk heeft en ik denk dat de moslima's hierin een voortrekkersrol gaan vervullen, zeker als ik de eerste hoofdstukken van haar boekje lees. Mijn hoop in Hirsi Ali asl voortrekker vervloog kijkend naar de reportage een aantal jaar terug waarin ze submission ging bekijken in een opvanghuis voor vrouwen met die ontvlucht moslima's zelf. Toen een dame zei dit kan ik niet langer zien! Zei Hirsi Ali niet veel meer dan: "Nou dan ga je toch! Dag, dag, daaag."

Al haar onkunde en onmacht sprak eruit en toen wist ik waarom madam de politieke kant van de VVD heeft gekozen. Goedkoop scoren, individualisme en gebral.

Wat betreft Hafid Bouazze betreft ben ik erg kort. Leg jij mij eens uit hoe deze junk ook maar iets durft te zeggen over ( moslim) vrouwen terwijl hij zelf in relaties zijn vriendin mishandelde zowel fysiek als mentaal? Laat staan dat hij ooit een imam spreekt...

Peter Breedveld said...

" Wat betreft Hafid Bouazze betreft ben ik erg kort. Leg jij mij eens uit hoe deze junk ook maar iets durft te zeggen over ( moslim) vrouwen terwijl hij zelf in relaties zijn vriendin mishandelde zowel fysiek als mentaal? Laat staan dat hij ooit een imam spreekt..."

Tjonge, wat een sterke argumentatie. En je hebt de blanke middelbare mannen ook al gehad, zie ik.

Steady Freddy said...

Wel beste Peter Breedveld, dat zou jou toch moeten aanstaan? Ik heb helaas een keer de psychische gevolgen daarvan mogen ondervinden bij een dame. Daarnaast weet ik zeker dat deze 'barfly' verdomd weinig moslima's danwel imams spreekt ja, weerleg het a.u.b.
Wellicht dat hij na een shot 'horse' stemmen hoort?

arian said...

je goeie gosers en vette vrouwen zijn oké! en die foto van Wiegel met die vette bolknak in zijn vette kop geeft het ook goed weer.
nog meer off topic:
wat moeten we nu stemmen in maart? tegen de tweedeling en voor groen ipv asfalt stemde ik altijd links, maar om de verloedering en het moslimtuig te weren zie ik niet dat ik daarmee door kan gaan. De VVD overnemen zoals PB voorstelt zou ik wel willen, maar dat lukt toch niet (ik heb in ieder geval geen tijd voor al het bijwoonwerk) en de christelijke partijen stuiten me tegen de borst. De natuurlijke keus D'66 lijkt me ook niet echt aantrekkelijk.
Ayaan vindt ik goed omdat zij eens, samen met Theo, de knuppel in het hoenderhok heeft gegooid, maar een stem op haar is een stem op de VVD.
Dus wat nu, ik heb nog nergens een zinnige keuze gehoord.

Steady Freddy said...

Wel beste arian, voor iemand als jij zie ik geen andere optie dan Wilders. Een indo met geverfd haar en 'no brains' doen man... Zal de verloedering zeker helpen en moslimtuig weren zal die vast ook wel willen. Maar weren van wat eigenlijk?

Cor said...

Nee Wilders en Bart Jan Spruyt gaan voor een gggristenfundamentalistische samenleving, waarin homoseksuelen minder rechten krijgen dan zelfs Piet Hein Donner voorstaat. Spruyt en Wilders zijn nu opeens ook tegen afschaffing van religieuze scholen, en voorstander van gggristelijk en islamitisch onderwijs. Tja, ik kon het ook niet geloven, maar je moet maar eens lezen wat Wilders strijdmakker Spruyt allemaal schrijft in zijn gggrifformeerde krantje, het Nederlands Dagblad.

De natuurlijke keuze is inderdaad D'66 - ondanks alle fouten die D'66 gemaakt heeft en ondanks de idioten die ook in die partij zitten, is Lousewies van der Laan de beste keus.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen hangt het helemaal af van de plaats waar je woont; in Rotterdam is LeefbaarRotterdam de natuurlijk beste keus.
In het Europese Parlement heb je het meest aan Sophie in 't Veld, ook van D'66.

arian said...

bedankt Steady en Cor, hopelijk komen er nog meer reacties, maar ik moet zeggen dat ik ook m'n twijfels heb over Wilders. Overgens woon ik in Amsterdam (centrum) en het is waar, daar hangt het ook een beetje vanaf. Misschien een voorkeursstem op Aboutaleb?
"in Rotterdam is LeefbaarRotterdam de natuurlijk beste keus.
In het Europese Parlement heb je het meest aan Sophie in 't Veld, ook van D'66. "
Ik zal eens op Sophie gaan letten.

keesjemaduraatje said...

ik was al helemaal in de ban van de VVD, met name door Ayaan Hirsi Ali, wat ik een topwijf vind, maar nu zijn er twee redenen voor mij om niet meer VVD te stemmen. De eerste reden is Wiegel. Dat is toch echt een brug te ver voor mij. Alleen het feit dat ze hem elke keer weer vragen en hij komt natuurlijk nooit, is een teken dat de VVD niet echt staat voor wat ze zegt.
De tweede reden is het op straat zetten van uitgeprocedeerde asielzoekers met kinderen, door Verdonk. Dat vind ik echt erg. Ik ken nu verschillende mensen die in een uitzetcentrum zitten en dat zijn stuk voor stuk hardwerkende scholieren. Dus dat kan echt niet, dat die in de gevangenis of op straat in de illegaliteit terecht komen.
Dus het zal wel Lousewies worden, maar we hebben nog een jaar om erover na te denken.

Rinus Duikersloot said...

@ Keesjemaduraatje
Je vergeet dat D66 medeverantwoordelijk is voor het kabinetsbeleid. Dus al die redenen om niet op de VVD te stemmen gaan dan ook op voor D66.

Lousewies van der Laan is een aardige mevrouw maar ze durft Ayaan Hirsi Ali niet duidelijk te steunen. Van der Laan staat wel voor de vrijheid van meningsuiting maar ze durft niet de dingen te zeggen die Ayaan Hirsi Ali zegt.
Juist door op Ayaan Hirsi Ali te stemmen geef je een duidelijk signaal af aan de Wiegelianen

@ Arian
Aboutaleb is me vies tegengevallen. Ik had meer van hem verwacht maar afgelopen zondag in Netwerk kwam hij met Ad Melkert-praatjes. We moesten geduld hebben volgens hem en het zou nog 90 jaar duren voordat de problemen waren opgelost.

@ Cor
Wilders en Spruyt zijn twee verschillende personen. Wat die Spruyt zegt zijn niet de standpunten van Wilders.

@ Steady Freddy
Behalve alle laster kom je met het argument dat moslims alleen binnen de kaders die de imams hebben aangegeven mogen emanciperen. Vooruitgang heet dat zeker.

Peter Breedveld said...

Ja, die Ad Melkert-praatjes van Aboutaleb hebben mij ook voorlopig genezen.

'Steady Freddy', gaat roddel tegenwoordig ook al door voor argumenten? Waar heeft Bouazza ongelijk, daar gaat het om. De rest doet er niet toe.

keesjemaduraatje said...

@Rinus Duikersloot: ja dat weet ik ook wel dat D66 medeverantwoordelijk is voor dit regeringsbeleid. En ik ben het in grote lijnen ook eens met het economische beleid van de regering. We moeten er toch niet aan denken dat nu links aan de macht komt, met bijvoorbeeld PvdA, Groen-Links en SP. Dann Gute Nacht Holland.

Rinus Duikersloot said...

D66 is zo flexibel dat je niet raar moet opkijken van een PvdA, GroenLinks, SP en D66 kabinet.

Steady Freddy said...

@Rinus Duikersloot
Laster? Ik? Moslims kunnen alleen zichzelf emanciperen en er zijn helaas te weinig imams die daar een bijdrage aan leveren. Ik zie niet in dat het generaliseren wat Bouazza doet enige bijdrage levert.

@Peter Breeveld
Wat voor jou roddel is, hoeft dat voor mij niet te zijn. Ik draai de vraag graag om; Waar heeft Bouazza gelijk? het is simpel om te generaliseren om zo mensen voor je te winnen. Ik spreek veel moslims en ook de hoofddoek dragende jonge vrouwen en hoor ook heel andere geluiden.

@Draaikonten '66. Alles doen om aan de macht te komen en te blijven, liegen bedriegen en pacts sluiten.

Steady Freddy said...

@ Peter Breeveld.
Beste Peter,

Het zit me toch dwars dat jij het over roddels hebt! Iedereen die vaker door Amsterdam loopt of fietst weet toch dat Bouazza een probleem heeft? De volgende tekst kreeg ik van een moderne moslima ( zonder hoofddoek)

Zag em laatst lopen met een, ik neem aan een crackjunk, althans zo zag ze er uit, en had niet eens oog voor een arabische schone die lonkend naar em keek *kug
Hij blijft een geniale schrijver..

Onzin. Ik ken genoeg meiden met hoofddoek, die niet eens naar een moskee gaan. En hun mening uitdragen zonder invloed van een imam. Bouazza kent de gesluierde dame niet eens. Het is maar een mening denk ik dan. Hoe geniaal iemand ook kan zijn, ook domheid slaat toe in dat soort breintjes

einde citaat

arian said...

Iedereen bedankt, ik heb nu best een heel aantal zinnige overwegingen gehoord, maar geen consensus. Dat zit er natuurlijk ook niet direct in, maar hier kan ik voorlopig wel mee verder. De politiek maar blijven volgen dus.

Fatima said...

Ik ben Fatima en ik ben moslim. Niet schrikken, ik ontplof niet. (ja, ik heb zelfSPOT, geen kort lontje en beschik over incasseringsvermogen.Ik verdien een lintje)

Interessante site, interessante meningen. Maar wat schieten we hier meer op? Geen ruk lijkt mij. We praten maar wat, we doen maar wat met zn allen in dit land. De politiek die geen idee heeft wat te doen, met verdonk op de voorgrond die het integratieproces letterlijk door haar strot krijgt gedrukt krijgt. > (Foto in de spits afgelopen woensdag, officiele opening ' &' campagne. (Nou En??)Foto werd genomen op het moment dat er een lepel in haar mond zat. Slikken bitch, was het eerste wat ik dacht) 10 miljoen voor ' wederzijds begrip en respect', (door met elkaar te koken? Wat was het idee hierachter? Enige wat een moslima kan doen is koken, dus ze zullen zich vast herkennen hierin?) maar het zelf uitdragen, ho maar. Hoe kun je dan verwachten dat mensen onderling met respect met elkaar omgaan? Rechts wordt rechtser, links verechts, moslim in een identiteitcrisis en het westen gooit olie op het vuur door te spotten met juist hetgeen wat zo gevoelig ligt bij deze gemeenschap. Provoceren en raar opkijken als men massaal op vreedzame wijze, op een plein ergens in denemarken, op een bidkleed hun ongenoeg uitdragen.
Hirsi die ondertussen feest viert met leon en elian, omdat ' haar waarheid' eindelijk wordt bevestigd. Ik word zo moe van mevr Ali, zij moet dat ondertussen ook zijn, maar ze gaat maar door. Submissions, nog meer achterban van wit en oud rechts. Heb bewondering voor haar doorzettingsvermogen. Maar die eigenschap hebben moslims ook. Kijk maar naar Mohamed b.
;)
Een vredige groet
Fatima

keesjemaduraatje said...

volgens mij gaat deze site over vier dingen:
--de vrijheid van godsdienst moet gewaarborgd zijn
--de tolerantie ten opzichte van andere meningen is belangrijk
--die kenmerken van een samenleving zijn het waard om verdedigd te worden
We steunen alleen die landen en mensen die dat ook onderschrijven