Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 25, 2006

Het goeie van de SP

Nu effe iets goeds over de SP Eindhoven
door Keesjemaduraatje

we willen niet alleen maar negatief doen. Weliswaar is de SP op landelijk niveau één van de meest gevaarlijk anti-semitische partijen die Nederland liever kwijt dan rijk is, met een Tiny Cox, die beweerd dat Engeland het een beetje aan zich zelf te danken heeft, dat er afgelopen zomer 56 mensen in de Metro werden opgeblazen en dat de Israelische regering roet in het eten gooit van de Palestijnse verkiezingen. In plaats van de Palestijnen zelf die elk conflict lijken op te lossen door een gijzeling of een aanslag.

.

En dezelfde Tiny schaamt zich er ook helemaal niet voor zich te laten fotograferen onder een portret van een moordenaar. Maar dat allemaal even terzijde.

Gemeenteraadsverkiezingsprogramma van de SP in Eindhoven
Er staan een paar hele leuke dingen in het verkiezingsprogramma van de SP in Eindhoven die ik jullie niet wil onthouden:
over homo's en moslims
...maar de SP accepteert bijv. ook geen intimidatie van homoseksuelen door jongeren van islamitische afkomst. De rechtsstaat geldt onverkort voor iedereen en het Strafrecht heeft genoeg middelen om orde en veiligheid te kunnen handhaven.

over fascisme
...Fascistische en rascistische uitlatingen en praktijken, of ze nu van 'Nederlandse' of van 'buitenlandse' organisaties komen, dienen met kracht, maar ook met verstand bestreden te worden...

We zien dus een discrepantie tussen het locale beleid, waar politici inzien dat problemen benoemd en aangepakt moeten worden en het geblaat van Europese en landelijke politici, die de de oude "racisme-kaart" graag uit de mouw toveren.

Nog een paar negatieve puntjes
over de grondprijs
...Grond moet bij voorkeur in erfpacht uitgegeven worden. Vindt er toch verkoop plaats, dan voor vrije sector - woningen voor een goede prijs, om de kavels kleiner te houden, gemeentelijke investeringen mogelijk te maken, en sociale kavels te kunnen subsidiëren.
...
Dat vind ik weer terug in de tijd en typisch oud-socialistisch, om grond in erfpacht uit te geven. Dat is er volgens mij ingeslopen, want verder is het hele programma "sociaal-liberaal" te noemen: weinig regeltjes en veel sociale thema's.

En:
"De SP vindt het maatschappelijk belang van Eindhoven Airport niet zo groot dat het ruimtebeslag van het vliegveld erdoor gerechtvaardigd wordt. .."

Dat is natuurlijk weer het bekrompen denken van een ambtenaar in functie die hier uit spreekt. Blijkbaar heeft de SP weinig leden in de grote bedrijven, want die weten hoe belangrijk een luchthaven is en maken er graag gebruik van. Als we geen luchthaven meer hebben, zullen veel arbeidsplaatsen naar Utrecht verplaatst worden, dat is in onze firma al duidelijk te merken.
En dan gaan hier de gordijntjes dicht. Gute Nacht Eindhoven.


18 comments:

r.k.h said...

Dit is ook Tiny: de zelfreinigende djellaba-mannen die de treinverkeer stil legden uitnodigen in de eerste kamer en van de regering verwachten dat die excuus aanbiedt.

Steady Freddy said...

Ja, Tiny had zich beter onder het portret van Sharon kunnen laten fotograveren aangezien die volgens Ronny Nafthaniel bezig was met de veiligheid van Israel toen hij een half dorp uitmoorde.

@r.k.h.
Die zelfreinigende djellaba-mannen, zijn burgers die het slachtoffer werden van de opgefokte angst waar deze overheid de schuld van is. Dus een excuus van de politie voor hun onbeleefde manier van met hen omgaan zou op zijn plaats zijn geweest. Van de regering lijkt mij ook een beetje overdreven.

AVe said...

@r.k.h. Je moet wel gestoord zijn als je nu in een trein, met een rugzak, in een djellaba gaat lopen. Dan vraag je erom! Dan lok je het zelf uit. Zo zit dat. Geen excuses, zij moeten betalen voor het oponthoud. Je bent zeker al weer die rituele afslachting vergeten?!

Steady Freddy said...

@AVe
Je moet wel gestoord zijn te denken dat twee mannen die een aanslag willen plegen in een Int. trein een djellaba aan trekken, hun baarden niet afscheren, rugzakken gebruiken ipv iets anders. Hoe zagen de bombers in london er ook alweer uit? Yep als gewone jongens, gympies, modern gekapt etc... Angst is een slechte raadgever, altijd al geweest. Wat heeft het oponthoud te maken met de moord op Van Gogh? Ik zou zeggen de beller betaald. Als het een paar Christelijke meisjes waren geweest met kruisje om in lange rokken ( die veluwe typjes) had ie toch niet gebeld. Wat zouden die in hun rugzakjes hebben?

AVe said...

De moordenaar van Theo van Gogh droeg wel deze kleding. Vergeten? Christenen hebben in dit land al lang geen aanslagen of rituele slachtingen gepleegd. Deze mensen uiten ook geen bedreigingen voor zover ik weet. Geen vergelijking. En dat de angst een slechte raadgever is dat weten we allemaal, maar daar gaat het hier niet om. Gezond verstand, dat wel. Ik ga toch ook geen Lonsdale kleren aanschaffen?

Steady Freddy said...

@AVe

Dus omdat de moordenaar van Theo van Gogh die kleding ook droeg mogen anderen het niet? Ofzo? Waar wil je heen? Het is hun eigen schuld want sinds de moord op Van Gogh moet die kleding maar niet dragen? Als die gasten dit nou doen vanuit een religieuze overtuiging die ze volgens mij geen moordenaars maakt? Dat Mohammed B, dit wel deed maakt nog niet iedereen mede schuldig. Ik heb hun brief gelezen en dit zijn doodnormale vrome moslims, die hun geloof serieus nemen en ik denk Mohammed B. daarin te ver is doorgeslagen. Je zou eens het boekje: 'Iedereen kan een terrorist worden' van de hoogleraar sociale psychologie Roel Meertens.

AVe said...

Het is heel normaal dat mensen in een trein in de wc gaan bidden, nietwaar? Dat doen we allemaal wel eens.

Die jongens waren uit op een relletje en dat hebben ze gekregen. Maar ik trap er niet in.
Gegroet!

Steady Freddy said...

@AVe In de wc waren ze zich ritueel aan het wassen en voor het bidden zochten ze een rustige plek. Kijk omdat het ramadan was voelden ze zich nog meer verplicht om zich aan de 5x p/d te houden. Ik had het ze ook niet aangeraden. Ritueel wassen gebeurt in een bepaalde volgorde en duurt was langer dan enkel kakken en zonder je reet te vegen weer eruit te springen. En als je een rel wil schoppen doe je dat niet met een kaartje vanuit Duitsland ( Bonn) met een reservering ofwel? Waar trap je niet in?
Zeg AVe woon je in een stad? Heb je een moskee in de buurt, ga er eens heen man op vrijdagmiddag na het gebed, spreek eens iemand aan en vraag of iemand van het bestuur je rondleid en een en ander vertelt. Naast dat je basis kennis mist klink je erg bang. Mocht dit je echter teveel zijn koop dan het Islam for dummy's...

AVe said...

Dank je wel voor je tips Steady Fready, als ik bang was zou ik niet mijn eigen naam gebruiken. Blijkbaar ligt dat bij jou anders. Ik weet genoeg over de islam, meer dan me lief is.

Nu weer over de SP, want daar gaat het hier over.
Sorry keesjemaduraatje!

r.k.h said...

Fred wrote: "... . Als het een paar Christelijke meisjes waren geweest met kruisje om in lange rokken ( die veluwe typjes) had ie toch niet gebeld. "

Nee, natuurlijk niet (hoewel Michiel van Hulten dat wel zou doen)! In welke wereld leeft u eigenlijk?


Fred wrote more: ".... ik denk Mohammed B. daarin te ver is doorgeslagen. " U weet het kennelijk nog steeds niet zeker. Is dit dhimmie-gedrag of ben u van de "verkeerde" kant of is dit gewoon een uiting van ontbinding?

keesjemaduraatje said...

Freddy verdient zijn brood met Islam en houdt zich aan de stelregel "wiens brood men eet, diens woord men spreekt"

pascalle said...

hamas wint de verkiezingen... mijn eerste gedachte was oje.. maar nu, bedenk ik me dat dit heel misschien wel het beste kan zijn wat het palestijns-israelisch conflicht overkomen is. Heel misschien zeg ik natuurlijk. de leiders van de Hamas lijken zich gematigd op te stellen, en is dat niet de enige kans? Dat de grootste voorstanders van 'winnen door middel van terreur' in gaan zien dat er misschien toch politiek bedreven moet worden willen zij verder kunnen? kortom, men moet praten? Wil men zich niet compleet van de wereld afsluiten? En is er dan niet een kans dat alleen dan de millitanten zich weer daarachter scharen? Aangezien ze alleen zullen luisteren naar diegene tegen wie ze opkijken en die dezelfde doelen nastreven? Ds dat als de doelstelling verschuift men mee schuift?..Het is een kans.. een kleine wellicht.. maar groter dan de kans eerder was dat dingen heel misschien wel wat dichterbij een oplossing komen..aangezien de enige echte oplossing van een conflict als deze een compromis zal moeten zijn...ach ik zal wel weer optimistisch en naief zijn...

keesjemaduraatje said...

als ze stoppen met aanslagen, dan is er inderdaad misschien weer een mogelijkheid te praten, maar waarover? De Hamas wil het hele gebied van Israel en erkent de Joodse religie niet. Dus dan zou het er slecht uitzien voor de Joodse bewoners van Israel.

Arie said...

En Keesje wil zijn brood graag verdienen over de ruggen van anderen. Ga je trouwens ook een artikel over NR schrijven nu bekend is dat deze ook aan de gemeente raads vergaderingen van Eindhoven mee zullen doen? (met veel moeite)

Arie said...

Oeps. Ik bedoel uiteraard de gemeentenraads verkiezingen.

keesjemaduraatje said...

ik was wel van plan iets te schrijven over nieuw rechts, maar ik heb nog geen programma gevonden

pascalle said...

en wat als de hamas die doelstelling van de vernietiging van israel laat varen aangezien dat de enoge mogelijkheid tot onderhandelen zou zijn? het is toch geen feit wat ze zeker weten vast zullen houden? Op deze manier ga jij ervanuit dat er nooit ene oplossing zal kunnen komen in het midden oosten zonder de totale vernietiging van een van de twee partijen...niet alle ruzies duren eeuwig...

keesjemaduraatje said...

ze zouden inderdaad eens moeten stoppen met aanslagen plegen