Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, January 18, 2006

Palestine

Waar ligt "Palestine"?
de verheerlijking van de edele wilde "zelfmoordterrorist" heeft zijn hoogtepunt gevonden de uitreiking van de Golden Globe aan de regisseur van Paradise Now . Ik was verbaasd toen de mevrouw van Sex in the City uitriep dat Paradise Now from "Palestine"de prijs gewonnen had. Where the hell is "Palestine"? Voor zover ik weet bestaat er geen Palestijnse staat en heeft er nog nooit een Palestijnse staat bestaan. Bovendien is het een Nederlandse film. Waarom? Omdat in Nederland dit soort filmen gemaakt mogen worden. Het doet me denken aan een kaart die laatst bij een presentatie van de VN opgehangen werd en waarin "Palestine"als groot gebied werd afgebeeld, zonder de staat Israel.

Het doet me denken aan Duitsers die 40 jaar na de oorlog nog, de DDR aanduiden meyt "Ostzone", omdat ze de DDR niet erkenden. Door uit te roepen "Palestine" ontken je dus het bestaan van de staat Israel.

Abu-Assad liet aan het Radio 1 Journaal weten dat hij de overwinning aan het Palestijnse volk opdraagt. "Het betekent erkenning. De Palestijnen verdienen vrijheid en gelijkheid". Inderdaad, hij heeft helemaal gelijk. Begin alsjeblieft eerst eens in de Palestijnse gebieden met vrijheid in te voeren.

11 comments:

Dylan said...

jong

ik kom uit limburg

limburg is (jammer genoeg) ook geen onafhankelijke staat, maar dan kan ik toch nog wel zeggen dat ik uit limburg kom.

Steady Freddy said...

Waar ligt "Palestine"?
Keesjemaduraatje schrijft: de verheerlijking van de edele wilde "zelfmoordterrorist" heeft zijn hoogtepunt gevonden de uitreiking van de Golden Globe aan de regisseur van Paradise Now .

Ofwel je hebt de film niet gezien ofwel je snapt de film niet en ik twijfel niet aan jou intellect dus het zal het eerste wel zijn. Waar ligt Palestine vraag je, nou zie m'n link. Dat er nog nooit een Palestijnse staat heeft bestaan ligt meer aan de politiek van Israel dan aan de Palestijnen zelf. Het is een Nederlande productie maar dat maakt het nog geen Nederlandse film, opgenomen in bezet gebied, crew van daar met een Internationale mix, acteurs van daar... etc

Ja de DDR vergelijken met de Palestijnen, waarom? En waarom hamer jij zo op het bestaanrecht van Israël? Ik zag Ronny Naftaniel laatst zeggen op tv dat toen Sharon meer dan zestig Palestijnse burgers vermoordde omdat er vanuit dat dorp geschoten was, noemde Ronny dat een bijzaak en in het belang van de veiligheid van de staat Israël. Zo martelt de VS verdachten zonder vorm van proces of schijnheiliger nog laat martelen, vanwege de veiligheid van de VS. Daar wordt het allemaal niet veiliger van, denk ik dan. In dat soort landen hebben wat mij betreft geen bestaansrecht nee.

Je schrijft verder: Abu-Assad liet aan het Radio 1 Journaal weten dat hij de overwinning aan het Palestijnse volk opdraagt. "Het betekent erkenning. De Palestijnen verdienen vrijheid en gelijkheid". Inderdaad, hij heeft helemaal gelijk. Begin alsjeblieft eerst eens in de Palestijnse gebieden met vrijheid in te voeren.

Ja wellicht helpt zijn film ook daar aan mee, verders geen slecht woord over Hani. Hij is een gabber van me, alleen zie ik hem zo weinig de laatste jaren nu het hem zo goed gaat. De film is aan meer dan 45 landen verkocht, dus...

pascalle said...

en..als je vind dat er vrijheid moet komen in de palestijnse gebieden betekend dat niet dat je ook wil dat er eindelijk een palestijnse staat erkent wordt? in plaats van het eeuwige geruzie, twee staten erkennen? misschien? het is toch niet het 1 of het ander? Althans, in den beginne was dat het natuurlijk wel, maar aangezien er al zoveel generaties joden in de 'staat' Israel wonen zal dat toch echt de enige oplossing zijn. Israel blijft raar, het enige land opgericht gebaseerd op religie, vreemde politiek bedrijven blijft het naar mijn mening, maar goed, dat is mijn mening, ik ben nog altijd voor scheiding van kerk, staat en rechtgeving...

keesjemaduraatje said...

nu wordt zelfs door een geachte medewerker van de Moslimomroep niet meer getwijfeld aan mijn intellect.

"Nu laat Gij Here, Uw dienstknecht gaan in vrede, naar Uw Woord, want mijn ogen hebben Uw heil gezien, dat Gij bereid hebt voor het aangezicht van alle volken".
Lucas 2 vs 29.

Steady Freddy said...

Mooi toch die religie, je pleurt een tekst die je niet zelf bedacht heb online en dekt van al het geseik af te zijn...
Alleen wat staat er nou eigenlijk? Ik zou het niet weten.
Laten we het even ontleden; "Nu laat Gij Here" Daar ga je God. "Uw dienstknecht gaan in vrede" Dat uw werknemers in vrede s'avonds naar mogen terugkeren. "naar Uw Woord" Zoals u ze beloofd had. "Want mijn ogen hebben Uw heil gezien" Want ik vertrouw u. "Dat Gij bereid hebt voor het aangezicht van alle volken" De gehele wereldbevolking is mijn getuige.

Prachtig!

Maar wat wil JIJ nou bedoelen?

keesjemaduraatje said...

ik bedoelde op mijn eigen eenvoudige wijze tot uitdrukking te brengen, dat ik het nu heel ver geschopt heb en God daarvoor bedank, dat een geacht lid van de Nederlandse Moslimomroep mij, Keesjemaduraatje, bevestigd dat ik een intellect heb.

keesjemaduraatje said...

mijn mening over het lijden van het Palestijnse Volk lijkt me duidelijk:
-alleen democratie en vrijheid in de door de PA bezette gebieden kan de Palestijnen verder brengen
-Een Palestijnse Staat kan alleen opgericht worden als de terreur van Hamas en PLO, ook tegen hun eigen mensen, ophoudt
-Niet alle lijden van de Palestijnen wordt veroorzaakt door Israel
-de film Paradise Now is een ontoelaatbare steun aan zelfmoord terroristen

Dylan said...

hoe kan het palestijnse volk zichzelf bevrijden als ze in angst leven voor israelische raketten, tanks, helicopters, vliegtuigen?
Hoe kunnen ze afstand nemen van de Hamas als dat het enige is wat tussen hun en de israelis, die hen bedreigen, staat?

De film paradise now is een film over dat zelfmoordenaars ook maar menselijk zijn...realiseer dat dat waar is.

Rinus Duikersloot said...

In Nablus waar de film is opgenomen maar nooit uitgezonden zijn de bewoners niet blij met de film. Ze vinden dat de zelfmoordterroristen worden afgeschilderd als "godless and less than heroic". Klik hier voor meer daarover.

Over terreur gesproken, filosoof Lee Harris geeft een zeer interessante mogelijke reden over het waarom van het aanbieden van een bestand door Bin Laden. Hij is misschien wel bang voor de opmars van het sji'isme en met name Ahmadinejad. Klik hier voor meer daarover.

Steady Freddy said...

@Rinus Duikersloot,

Bedankt voor dat artikel, ik ga het nu lezen.

En toen won Hamas, hoe nu verder? De VS hebben al gezegd niet met ze te gaan praten. Simon Peres net op Sky news ook al niet van plan met ze in zee te gaan. Raar aangezien het democratisch is besloten. Niet zo raar als Hamas nu niet af ziet van aanslagen. Wellicht zal het wel net zolang gaan duren als in Noord Ierland met de IRA en SInn Fein.

Steady Freddy said...

@Rinus Duikersloot,

interessant stukje Rinus. Echter een paar dingentjes. De bevolking van Iran staat absoluut niet als een blok achter de nieuwe president Ahmadinejad! Verder is er een onderwerp wat ik mis. Dat is dat Iran van plan is om voortaan haar olie in Euro's te gaan afrekenen. Net als Saddam van plan was. Ook China schijnt meer en meer in Euro's te willen gaan betalen en ontvangen en die dreiging voor de Dolaar maakt de regering van de VS pas echt bang.
Sinds de goud voorraden van de VS er niet meer zijn en olie haar basis is geworden voor de stand van de Dollar en men inziet dat China de 'up coming' wereldmacht is zijn de Amerikanen bezig hun positie rondom China te verstevigen...

groet

p.s. Ik ben benieuwd of erbij de komende Ashura herdenking in Irak wederom grootse aanslagen komen?