Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, January 31, 2006

Spiritualiteit

Je moet iets spiritueler worden
door Keesjemaduraatje

wat ik wel weer had gisteren, is een hele gezellige autorit naar Utrecht, waar we een "workshop" hadden over EDP audits. Zeg maar de kwaliteitsbewaking van de ICT sector, als dat de geachte politiek correcte webloglezer iets zegt. De man naast mij, ik zal hem maar Wim noemen, vertelde hoe zijn scheiding was verlopen en hoe dat zo gekomen was. Zijn vrouw zei op een dag tegen hem : "Wim, je moet iets aan je spiritualiteit doen". Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan lijkt me. Wim besloot samen met zijn vrouw op een Tantra-cursus te gaan, om aan hun sexuele energie te werken. In die cursus bleek dat ze volkomen uit elkaar gegroeid waren en "hele verschillende energieën hadden", die "niet meer bij elkaar passen".

Daar wilde ik wel het fijne van weten en vroeg een beetje door. "Wat betekent dat, dat je energie uitelkaar groeit? " Ja, dat hij tijdens die cirsus ook wel eens andere dames een massage gaf, maar dat zijn vrouw daar helemaal niet tegen kon. Daarna was die vrouw er tijdens een verblijf in Frankrijk, met een ander vandoor gegaan. En mijn collega moest wel voor zo en zoveel kinderen alimentatie betalen. Dus een IT-er werkt dag en nacht en brengt het geld naar huis. Zijn echtgenote blijft lekker thuis om aan haar "spiritualiteit" te werken. En als ze gaan scheiden moet hij wel doorgaan met betalen, maar zij kan lekker doorgaan met zich te ontplooien. Hij wil nu in Mumbai (India) gaan wonen. Gelijk heeft ie. Ik vertelde dit verhaal thuis en mijn vrouw zei, dat ze blij was dat ze die hele Zeventiger Jaren mikmak achter zich had gelaten.

S' avond kwam ik dan weer tot een ander inzicht. Ik was bij de voorbereiding van een bestuursvergadering van een ouderraad en daar zat een psychologe eneen ortho-pedagoge. Allebei geleerde vrouwen dus. Ik had het in een hele andere context nog over mijn favoriet onderwerp, namelijk Anja "haatzaaier" Meulenbelt . Die bleken ze allebei te kennen. "De Schaamte voorbij", dat is een begrip bij afgestudeerde vrouwen. Toen ging het over een bepaald diploma dat een psycholoog nog extra kon halen om register psycholoog te worden en meer te kunnen verdienen. Meer verdienen dus. en wat doe je dan als je meer verdient? "Ja, dan kan ik minder uren gaan werken, om leuke dingen te kunnen doen" was het antwoord. Dat is dus wat vrouwen willen als ze meer gaan verdienen: "minder uren werken".

Dus dat waren twee sleutelmomenten voor mij op de dag van gister, die me weer deden beseffen: "wij mannen zijn de sukkels van de evolutie"

No comments: