Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 20, 2006

van links of van rechts

Komen mijn weblog lezers van links of van rechts?
door Keesjemaduraatje

net als Peter R. de Vries moet ik op een gegeven moment weten of de aanhang van mijn webloglezers nu van het rechter kamp of van de linker flank komt. Peter R. de Vries dacht dat ie links was en had allerlei linkse thema's opgenomen in zijn verkiezingsprogramma, maar hij had niet door dat alleen van rechts stemmen te halen waren. Daardoor ging zijn partij niet door.

Ik heb ook met kijkcijfers te maken en wil weten welke themas nu de meeste lezers trekken. Daarom keek ik op mijn webstats om te zien waar mijn lezers vandaan komen. Hier is het resultaat:

1. keesjemaduraatje.web-log.nl 22
2. hoeiboei.web-log.nl 20
3. www.peterbreedveld.com 16
4. rooieravotr.web-log.nl 14
5. www.google.nl 6
6. www.web-log.nl 5
7. beheer.web-log.nl 3

en dat zijn procenten dus. Veel kijkers komen vanuit het weblog van Peter Breedveld oftewel Frontaal Naakt. Het weblog dat Anja haatzaaier Meulenbelt zo duidelijk en schaamteloos aan de kaak gesteld heeft en Ayaan Hirsi Ali steunt. Het weblog van Annelies van der Veer, Hoeiboei, gaat vaak over Gerard Reve en ondersteunt voor een groot gedeelte de denkbeelden van de cineast en columnist Theo van Gogh, God zij zijn ziel genadig. In totaal komt 36 procent van de bezoekers van die twee weblogs. Daarna komt met 14% de zingende Marx bewonderaar Peter Storm met RooieRavotr. Het is dus niet moeilijk te raden waar de politieke voorkeur van mijn geachte webloglezers ligt. Bovendien komen veel lezers van het weblog van Peter bij mij kijken, omdat ik altijd voor vrijheid en vrede pleit in e=de comments van zijn revolutionaire sociaal forum.


3 comments:

AVe said...

Het is mij niet gelukt uit te vinden hoe je kunt achterhalen waar je bezoekers vandaan komen. Kun je me een hint geven? Dank!

keesjemaduraatje said...

je kan een gratis account aanvragen bij webstats en de code daarvan in je weblog toevoeger. Je krijgt dat een klein blauw icoontje onder je RSS icoon. Daar kan je op klikken en dan kan je het allemaal zien en analyseren.
Ik zie dat er soms vanuit Saudi-Arabie of de Palestijnse authoriteit gekeken wordt. Leuk

AVe said...

Bedankt!