Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Saturday, February 11, 2006

Eelco Brekveld steunde criminele krakers

Uit het Parool van 04-02-2006
door
BART MIDDELBURG
AMSTERDAM - Daphna Brekveld, het deelraadslid in Oud Zuid bij wie vorige week de ruiten werden ingegooid door Marokkaanse jongeren, steunde in de jaren tachtig van harte vergelijkbare terreuracties van 'Frontline tegen Maffers', een groep criminele krakers.
Dit 'Frontline' terroriseerde de nieuwe, rechtmatige bewoners van net ontruimde kraakpanden, in de hoop dat zij van de woning zouden afzien en het pand kon worden herkraakt.
Volgens toenmalige slachtoffers dook ook Brekveld - destijds nog een man en Elco geheten - op bij de activiteiten van Frontline. Brekveld voerde in 1987 een kort geding tegen deze krant na een publicatie over Frontline waarin ook zijn rol was belicht. Hij verloor het geding.
Daphna Brekveld wenst geen commentaar te geven op haar activiteiten destijds: ''Daar ga je toch niet over schrijven? Ik heb daar uiteraard niets meer mee te maken, en ik heb totaal geen zin om daarover te praten. Ik leef in het nu.''

No comments: