Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, February 12, 2006

Het TOR netwerk

de Sploggers van het TOR netwerk
door Keesjemaduraatje

jullie kennen allemaal wel het verschijnsel Spam. In iedere mailbox belandt wel af en toe of heel vaak reclame voor viagra of andere artikelen. Nu bestaat er ook het verschijnsel spammen op weblogs. Op de digitale stad Eindhoven (DSE) had ik er al heel veel last van. Er werd gewoon reclame in de comments gedumpt. Die hebben dat opgelost door een extra veiligheidsmaatregel. Je moet nu een lettercombinatie intikken als je een reactie wilt geven.

Op dit moment heb ik ook last van spam, maar een heel andere vorm. Iemand in Nijmegen is beledigd door mijn geschrijf over Louis Seveke en meent nu voortdurend op mijn weblog scheldkannonades te moeten posten. Ik kan zijn IP adres bannen, zodat hij geen reacties meer kan schrijven. Maar nu verschuilt hij zich achter een TOR netwerk. Dat is een hele groep van PCs die een bericht aan elkaar doorgeeft, de header met afzender informatie er af haalt en het bericht dan aflevert. De ontvanger kan dan niet meer nagaan van welke PC het komt. Een IP-ban heeft dan geen zin.

Dit TOR netwerk is eigenlijk bedoeld voor dissidenten, maar nu maken ook fanatici er gebruik van.
Het is op zich wel een goed gevoel dat ik de "harten en gevoelens der Nijmeegse krakers" zodanig overspannen heb gemaakt, dat ik zo'n aanval te verduren krijg. Maar intussen zit ik er maar mee.

In mijn traffic overzicht kan ik zien dat "www.revolutionaryleft.com"( ip adres : 213.131.228.210) intussen 6% van mijn internet bezoek traffic uitmaakt, dus de dames en heren revolutionnairen hebben wel het gevoel een "echte klassevijand' op het spoor te zijn. Ik denk dat deze aanval net zo succesvol gaat worden als de guerillaoorlog van Che Guevara in Bolivia en dat hij ermee zal eindigen dat er over 35 jaar een coca kauwende man met een indiaanse trui over Keesjemaduraatjes weblog zal heersen.

In diesen Sinne: "Es lebe hoch die Internationale Solidarität der Proletarische Revolutionnaire Arbeiterklasse!!!!"

No comments: