Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, February 02, 2006

Seveke de bronnen

Waar zijn de bronnen bij de speculaties over de moord op Seveke
door Keesjemaduraatje

mij werd gevraagd, waar ik het toch allemaal vandaan haal. Toch interessant dat mij die vraag gesteld wordt. Toen Luis nog leefde werd hem niet gevraagd waar hij zijn beweringen over AIVD, IRT, Betuwelijn etc vandaan haalde. Maar dat maakt niet uit, hier komen een paar gegoogelde urls die met de betreffende speculaties te maken hebben:

De IRT-affaire
is één van de grootste corruptieschandalen in de Nederlandse na-oorlogse politiek, waar de thema's corruptie, drugs en politiek gevaarlijk dicht bij elkaar komen. Zelfs andere thema's als bouwfraude en RARA hebben er zijdelings mee te maken. Misschien is hij erachter gekomen wie Maarten van Traa heeft vermoord. Als Louis zich daarmee bezig heeft gehouden zou dat een heel plausibel motief voor een moord zijn.

De homo-connectie werd door mijn vrouw gelegd, op grond van de foto en een paar zinnetjes op het nieuws. Vrouwelijke intuitie. Wat schetste dus mijn verbazing toen ik las dat zowel de ontmaskerde BVD-agent als een andere betrokkene homo's bleken te zijn.Homosexueel
homo

De bewering en verdenking van een interne criminele afrekening onder krakers of activisten werd zowel in de Trouw als de NRC gedaan op grond van de verdachte situatie dat er helemaal geen demonstraties werden gehouden en plakaten werden getoond De "interne strijd" onder krakers en actievoerders zou je dus kunnen je afleiden uit de reacties na de moord.

De andere verdenkingen zie je hier als trefwoord Kedichem, Volkert van de G. en Mohammed B.

en de volgende keer mag je zelf weer googlen.

9 comments:

keesjemaduraatje said...

ja kom maar, kom maar, vertel mij maar dat dit geen feiten maar gegooglde verdachtmakingen zijn. Allemaal waar, maar een IP-adres is ook geen bewijs en toch verzameld de politie die. RARA waarom?

Steady Freddy said...

Ik ga voor de van Traa versie of die homoconnectie

Arie said...

Je maakt jezelf er wel heel makkelijk vanaf. Ik vroeg waar jij het op baseerde. Ik hoopte nog op bronloze overnames van geruchten die je via de media had opgevangen. Maar kennelijk was dat zelfs te veel gehoopt. Kennelijk als ik Google laat indexeren dat Louis wellicht door marsmannetjes is omgebracht neem je dat ook over.

keesjemaduraatje said...

ga jij nou maar eens aan Eveline Lubbers, die altijd precies weet te vertellen wie er wat heeft gedaan in de werled en wat er fout is in andere landen, vragen wie het gedaan heeft. Die werken jaren en jaren bij buro Jansen en Jansen en laten KGB-infiltranten en spionnen toe tot hun kantoren om te vertellen dat Bush fout is en de vrede verdedigd moet worden , maar nu staan ze helemaal met de mond vol tanden. Dat geloof je toch zelf niet?

Arie said...

Tjonge Keesje. Beetje samenhang in je verhaal zou geen kwaad kunnen. Wat heeft de KGB er nu weer mee te maken? En waarom denk je dat de KGB nodig is om te beweren dat Bush fout is? Je hebt kennelijk niet echt een hoge dunk van mensen in het algemeen als je dit soort waanzin aan moet dragen om je motieven te verdedigen die kennelijk werkelijk nergens op gebouwt zijn naast drijfzand.

keesjemaduraatje said...

dat KGB heb ik uit het verhaal over het TransNational Institute waar zowel Gretta Duisenberg, Annelies Borsboom, als Eveline Lubbers voor gewerkt hebben. Annelies Borsboom ging zelfs na haar tijd bij het TNI direct bij Bureau Jansen en Jansen werken, waar ze zeker ook Louis Seveke heeft ontmoet. Eveline Lubber werkte ook voor het Bureau jansen en Jansen. In die zin is er een direct verban tussen KGB activiteiten in Europa en dus terrorisme, en Louis Seveke. Het is dus niet onmogelijk dat Louis Seveke is omgelegd door een KGB agent. Toevallig werd een maand voor de moord in Duitsland een architect omgelegd op precies dezelfde manier.

keesjemaduraatje said...

citaat uit Vrij Nederland:
"
In de jaren daarop legde Van Lieshout in opdracht van de BVD contacten met Russische diplomaten en KGB-agenten die in Nederland actief waren. Dat deed hij tot eind jaren tachtig. Toen in 1990 het boek De tragiek van een geheime dienst verscheen, liep ook de carrière van Van Lieshout ten einde. In het eerste boek van Sévèke werd de identiteit van de informant al besproken, maar pas met het verschijnen van Operatie Homerus in 1998 werd zijn handelwijze volledig onthult. Van Lieshout was toen allang uit Nederland vertrokken. Hij had zich op Kreta gevestigd. Maar de undercoveragent zou nog terugkeren. Hij was op het Griekse eiland in geldnood gekomen en zocht in Nederland soelaas bij zijn voormalige opdrachtgever, de BVD. Toen deze niet thuis gaf, beroofde Van Lieshout twee postagentschappen. Hij werd gearresteerd en verdween voor anderhalf jaar achter de tralies. Na zijn detentie zou de oud-infiltrant een deal hebben gesloten met de BVD om te zwijgen over zijn verleden. Hij keerde terug naar Kreta.
"

keesjemaduraatje said...

En dat zou een reden kunnen zijn waarom Eveline Lubbers er zoveel belang bij heeft dat de Kraak- en actiebeweging zijn mond houdt

Pieter said...

Maarten van Traa vermoord? Je stapelt het ene verzinsel op het andere.
En nu graag je mening over de FEITEN
Seveke vermoord door een EX KRAKER.

Maar dat zal natuurlijk weer een undercover
agent van de Nederlandse regering zijn....
en zo gaan we maar door met ongefundeerde
verdachtmakingen.