Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Monday, March 20, 2006

Drinkende Arbeiders

Linkse Mythe: Domela Nieuwenhuis

niet dat jullie nu gaan reageren en zeggen dat ik alles afkraak wat links is. Helemaal niet. Ik heb hele mooie dagen mogen beleven op het Kampeerterrein tot Vrijheidsbezinning in Appelscha, waar sinds de 30-er jaren al door Domela Nieuwenhuis aanhangers tijdens de Pinksterlanddagen een anarchistisch weekend wordt georganiseerd. Later nam ik mijn kinderen ook mee er naar toe. Aan de wand van de kantine hangt nog steeds een afbeelding van Domela met de onvergetelijke woorden: "Drinkende Arbeiders denken niet, Denkende arbeiders drinken niet".

Domela Nieuwenhuis was vegetarier, geheelonthouder en vredesactivist en past beter bij de huidige sfeer op het kampeerterrein, dan wij, toen we als relschoppende krakers op het kampeer terrein kwamen en een vreemde eend in de bijt waren.

Wat schetst dan ook mijn verbazing en dat van vele andere huisvrouwen, toen ik op de website van het Nederlandse Parlement las dat Domela Nieuwenhuis zijn geërfde geld in een koffieplantage had geinvesteerd, samen met de socialist Van Kol.

Ik wilde maar even zeggen: niets onmenselijks was hem vreemd.

No comments: