Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, March 12, 2006

Mumbai, Groots in alles

Mumbai (Bombay) is een stad der superlatieven, groots in alles:
-de grootste slum van Azië, Dharavi, is er gevestigd.
-Het is de grootste haard van AIDS in de Azië, dankzij de
-grootste hoerenbuurt van Azië.
-Tegelijkertijd heeft Mumbai het grootste en modernste inkoopcentrum (Inorbit) van Azië
-Het is het grootste commercïële centrum van India en het heeft
-de grootste offshoring markt van India

Dus ik was twee weken lang in de stad met het grootste van alles. Doordat de stad zo snel gegroeid is en het tegelijkertijd de corruptste stad van India is, maak ik me tegelijk zorgen of dit allemaal wel goed kan gaan. Tenslotte maken de bestuurders zich alleen zorgen over hun eigen macht en invloed en neemt neimand echt verantwoording over het geheel. Als er een kabel onder de weg door gelegd moet worden, graven ze de weg gewoon open. Daarna wordt er nog wat puin in de geul gegooid en dat is het dan. Jarenlang ligt er gewoon een deuk in de weg. De moerassen ten Noorden van Mumbai worden gewoon drooggelegd en er worden grote gebouwen neergezet. Als het regent vragen de mensen zich af waarom het water niet meer wegstroomd. Afgelopen woensdag was er een klein regenbuitje en toen ik vrijdag wegvloof stond er nog steeds 40 cm water in een bepaalde straat. Niemand heeft meer zicht op het totaal gebeuren.

No comments: