Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 12, 2006

Voorkeursstemmen

Eindhoven
Aanduiding van de groepering : Democraten 66 (D66)
Lijstnummer : 7
_____________________________________________________________________________
Volgnummer Kandidaten Aantal stemmen
op de lijst
_____________________________________________________________________________
1 Schreurs, M. (Mary-Ann) (v) 1920
2 Dijk, J.W. (Jan Willem) (m) 132
3 Dijsselbloem, G.J.H. (Fred) (m) 59
4 Rutgers, G.H.J. (Gijs) (m) 35
5 Booij, J.T. (Tjalling) (m) 27
6 van Dorst, M.C.M. (Marco) (m) 14
7 Kamperveen, R.A. (Ricardo) (m) 37
8 Franken, T.J.E. (Eugène) (m) 13
9 Brans, J.J.M. (Jan) (m) 18
10 Riepe, J.J.E.B. (Jacob) (m) 5
11 Olislagers, N.C.A. (Niels) (m) 14
12 Welboren, N.H.W. (Niels) (m) 5
13 van Dootingh-Heijungs, L.M.P. (Loek) (v) 33
14 Zax, A.T.P. (Aschwin) (m) 7
15 van der Veen, J. (Jan) (m) 7
16 Vermolen, J.J.M. (Jan) (m) 24
17 Wolters, B.J.B.M. (Berent) (m) 4
18 Dijk-Adams, H.E.M. (Helga) (v) 21
19 Maas Geesteranus, V.J. (Vita) (v) 18
20 van Benthem Jutting, B.L. (Barbara) (v) 27
21 Taskent, H. (Huseyin) (m) 187
22 Berndsen, V. (Vincent) (m) 11

Daarmee heeft Ricardo Kamperveen, onze kandidaat, het helemaal niet zo slecht gedaan. Hij staat 7 op lijst 7 en heeft qua voorkeurstemmen de vierde plaats gehaald. Dat bewijst voor mij dat het hebben van een weblog wel zin heeft.

6 comments:

Steady Freddy said...

Volgens mijn berekening staat hij 5e qua voor keur stemmen. Dus hij heeft de raad niet gehaald, toch?
Welke zin heeft die weblog dan?

AGS said...

De lijst bewijst ook dat het hebben van een 'buitenlandse' naam (21 Taskent, H. (Huseyin) (m) 187) meer stemmen oplevert dan het hebben van een weblog ;)?

Er staan overigens schrikbarend weinig vrouwen op de lijst van D66 afdeling Eindhoven?!

Hoe het ook zij: D66 afdeling Eindhoven heeft 1 miezerige raadszetel gehaald en dat is maar goed ook. Rechtse partijen die veel stemmen halen.... brrrrrr, ik krijg al koude rillingen als ik er aan denk :(

Laten we hopen dat de inwoners van Eindhoven de komende jaren mogen gaan genieten van een links college van burgemeester en wethouders.

En laten we hopen dat er in de toekomst wat minder mensen gaan stemmen op de Eindhovense afdeling van de VVD. Want 6 gemeenteraadszetels voor de Eindhovense afdeling van de VVD.... dat is natuurlijk veel te veel voor zo'n rechtse club als de VVD!

Ricardo Kamperveen said...

@steddy Freddy
Idd ik ben qua voorkeurstemmen vijfde binnen D66. Heeft daarmee het hebben van weblog daarmee zin? Als je denkt daarmee in de raad te komen niet. Persoonlijk vind ik toch wel dat het zin heeft gehad. Ik werd er toch geregeld over aangesproken en daar deed ik het ook voor.
@AGS
Taskent Huseyin heeft idd veel meer stemmen gehad, daar heeft hij ook bewust campagne voor gevoerd.
Geniet maar van de uitslag. Ik hoop dat in veel gemeente rood gaat regeren. Dat heeft als voordeel dat mensen dan kunnen ervaren wat voor ramp het voor het land zal zijn wanneer deze partijen ook het land mogen besturen.
Een ding weet ik wel, de uitslag zal over 14 maanden heel anders zijn dan nu.

AGS said...

@Ricardo
Ik geniet e-norm van de uitslag :) Maar ik moet eerst nog zien dat in veel gemeenten 'rood' gaat regeren.

En ik denk niet dat 'rode' (lokale) regeringen een ramp zijn. Het is nu al zo dat in meerdere gemeenten 'rode' regeringen aan de macht zijn en in die gemeenten gaat het ongeveer net zo goed (of net zo slecht) als in gemeenten waar 'rood' niet aan de macht is.

En ik schrijf 'rood' omdat jij net zo goed als ik weet dat PvdA noch SP noch GroenLinks 'hardcore' rode partijen zijn. Jan Marijnissen is geen Che guevara en Wouter Bos is geen Lenin dus maak je maar niet druk......

Dan nog ff over die uitslag over 14 maanden: D66 gaat over 14 maanden weer verliezen (of PvdA/SP wederom gaan winnen is nog maar de vraag).

keesjemaduraatje said...

als het allemaal niets uit zou maken, hoefden we ook geen verschillende partijen te hebben en campagne te voeren. In Nijmegen heeft het rode gemeentebestuur tot gevolg dat er gedwongen schoolkeuze wordt voorgesteld en de gemeentebelstingen omhoog gaan. In Eindhoven zal een gemeentebestuur met SP erin de luchthaven verder gaan beperken. In Amsterdam heeft een PvdA in het gemeentebestuur tot gevolg gehad dat er een ernstige woningnood ontstond. Als de PvdA weer in het kabinet zitting gaat nemen na de verkiezingen van 2007, zal er veel weer teruggedraid worden. De uitkeringen en de belastingen zullen zeker gaan toenemen. Er zal weer een knuffel - en theedrink sfeer gaan heersen. Maar als de kiezer dat wil, dan zullen we door die fase heen moeten. Voor de D66 zal het in ieder geval goed zijn weer eens een tijd oppositie te voeren en nu niet meteen weer aan een links kabinet mee te doen.

AGS said...

De eerste zin uit je reactie vertelt eigenlijk het hele verhaal achter de gemeenteraadsverkiezingen: mensen geloven allang niet meer dat de verschillende politieke partijen (wat beleid betreft) verschillend zijn DUS gaan mensen niet meer stemmen. Zowat alle politieke partijen voeren een soortelijke politieke koers en als er niet echt iets te kiezen valt..... tja, waarom zouden mensen dan nog gaan stemmen (de opkomst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was niet voor niets dramatisch laag?).

In Eindhoven komt volgens mij geen bestuur met de SP.

Woningnood hebben we op vele plekken in Nederland: de politieke kleur van een gemeentebestuur heeft weinig/geen invloed op die woningnood.

Of de PvdA, als de PvdA volgend jaar de verkiezingen wint, de belastingen en uitkeringen zal gaan verhogen valt nog te bezien. De PvdA is een tamelijk gematigde politieke partij die (wat regeringsbeleid uit het verleden betreft) eerder op de VVD dan op de SP lijkt?

Theedrinken is goed voor je en knuffelen is beter dan ruzie maken (ja toch?). Voor D66 zal het goed zijn als de partij opgeheven wordt. D66 gaat er bij de komende kamerverkiezingen simpelweg aan.

!Weg met de liberalen!