Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, April 08, 2006

Blond op de Gaza Strip

gelezen op het weblog van Anja "haatzaaier" Meulenbelt, over de kidnapping van de directeur van de Amerikaanse School op de Gazastrook:

Wassim, acht jaar, vertelt over die keer dat de directeur van zijn Amerikaanse school was gestolen. Gekidnapt, bedoelt hij. Mannen met wollen maskers, van het Volksfront, die binnen waren gekomen, hadden geschoten, bijna ook een blond meisje hadden meegenomen tot die in onvervalst Arabisch was gaan schreeuwen. Ze hadden haar aangezien voor Amerikaans, maar er zijn ook blonde Palestijnen al zijn het er niet veel. De directeur en de onderdirecteur waren snel weer terug. De geevacueerde leerkrachten ook, op een paar na van wie de families niet meer durven. Hoewel Fatah en Hamas nu alles op alles zetten om er voor te zorgen dat dit niet nog eens kan gebeuren. Het stomste wat je kunt doen, de buitenlandse hulp die nu zo nodig is gaan frustreren. Het is maar een groep die het doet, maar omdat iedereen probeert te grote onderlinge spanningen te vermijden is het moeilijk om iedereen in het gareel te houden.
-------------------------------------------------------------


wat kunnen we hieruit conluderen?
-De kinderen van Khaled (directeur van de NCCR) zitten op de Amerikaanse school
-Blonde kinderen dreigen gekidnapt te worden. Jammer dat ze per ongeluk een blond Palestijns kind te pakken hadden. Foutje
-Er is niet veel aan te doen
-De buitenlandse hulp wordt zo gefrustreerd. Oh ja, Anja?

3 comments:

Steady Freddy said...

Leuk man de tien geboden van Anja Meulenbelt:
www.trouw.nl/deverdieping/dossiers/article276007.ece

keesjemaduraatje said...

dit is wat ze schrijft in Trouw:

Gij zult niet doodslaan


"Dit vind ik het ergst: Israël houdt zich niet aan de Conventies van Genève en de wereld kijkt toe. We weten allemaal wat er gebeurt, welke mensenrechten er geschonden worden, maar Europa noch Amerika grijpt in. Het heeft helemaal geen zin om je tegen zo'n waanzinnige militaire overmacht te verzetten maar dat neemt niet weg dat Palestijnen het recht hebben de wapens op te pakken. Natuurlijk vind ik het vreselijk als zo'n jongen zich opblaast in een Israëlische bus, maar als je na alles wat je hebt meegemaakt - familieleden vermoord, huizen platgewalst - niet eens meer weet hoe je kwaad of verdrietig moet zijn dan begrijp ik wel dat je naar dat uiterste middel grijpt."

En dat stuk tuig zit zondags in de kerk met onze ouders!! Ik kan er haast niet tegen weet je dat?

J' accuse said...

Ze gaat vanzelf wel op d'r bek. Er komt een moment waarop ze of een enorme foute anti-semitische uitlating doet a la G. Duisenberg of op een andere manier een uitglijder maakt.
In mij ogen is ze niets anders dan een ordinaire parasiet die zichzelf optrekt aan het leed van anderen.
Als ze niet langer kan parasiteren op deze of gene groep veranderd ze gewoon van gastheer.
Tenzij ze gezien haar leeftijd zelf eerdaags het loodje legt. En wat dat betreft maak ik me ondanks haar invloed niet zo druk over deze mislukte pot.