Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Friday, April 21, 2006

Bureaucratische Ontruiming

De molens van de bureaucratie in Jerusalem
door Keesjemaduraatje

nu reageert Israel op een geheel andere manier op de aanslag in Tel Aviv. Er worden verblijfsvergunningen van vier Hamas Parlementariers in Jerusalem ingetrokken. Dat kan een precedent scheppen voor de toekomst. Elke keer als er een aanslag is, kunnen verblijfsvergunningen worden ingetrokken. De mensen die dat overkomt worden dan naar de Westelijke Jordaanoever uitgewezen. Op die manier wordt een status quo gecreeërd van een Joods Jerusalem en een Palestijnse westelijke Jordaanoever.

Toen Israel Oost-Jerusalem bezette, hadden de bewoners de kans Israeli te worden. De meesten hebben dat niet gedaan en kregen toen een permanente verblijfsvergunning. Nu kunnen die verblijfsvergunningen ingetrokken worden.

Het is waarschijnlijk, dat de nieuwe premier Olmert de plannen van Sharon doorzet en de Westelijke Jordaanoever gaat ontruimen. Daarbij hoeft hij niet te onderhandelen. Hij kan dat gewoon op eigen houtje doorzetten. De huidige muur wordt dan de grens.

Vanuit zionistische hoek wordt er tegen deze plannen geprotesteerd omdat ze geen Joods grondgebied willen opgeven. De Palestijnse leiders hebben een hele andere reden om er tegen te zijn. Ze zijn bang dat de Palestijnse bevolking, moe van de terreur van Hamas en de andere groepen, de status quo gaat accepteren en zeggen: "laat ons het beste ervan maken."

No comments: