Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, April 28, 2006

Getraumatiseerde Palestijn

door Keesjemaduraatje

de twee laatste logs De psychologisering van Nederland en Homos, Lesbos, Hamas hebben toch wat met elkaar te maken en komen tesamen in de grandiose zin op Mevrouw Meulenbelt haar weblog, namelijk: " Tegelijk kon Jan verwoorden dat het heel belangrijk is om mensen niet als slachtoffers te benaderen, maar als sterke overlevers." Bovendien hebben ze de Jihad strijders duidelijk gemaakt dat ze het verleden moeten laten rusten. Dat durft ook niet iedereen tegen ze te zeggen.

Vandaag had ik bovendien een ontmoeting met mijn persoonlijke Gemeenteraadskandidaat en we kwamen tot de conclusie, dat het voor de D66 beter was als Rita Verdonk de VVD gaat aanvoeren, want Mark Rutte is zelf een halve D66-er en een redelijk mens en als er zo ' n haaibaai aan het roer staat komen er misschien nog een paar stemmen naarde D66 toe. Maar het is wel erg dat je vanuit zo'n negatieve benadering voor mevrouw Verdonk moet zijn.

Ik ga dus mee naar het congres van D66en dan zullenwe wel zien wat er uit komt. Op eengegeven moment moet de partij toch weer een beter image krijgen.

16 comments:

keesjemaduraatje said...

Lousewies van der Lan heeft tenminste wel een duidelijk standpunt over de democratie en dat kan van jou niet gezegd worden. Ik wil natuurlijk jou niet vergelijken met een mevrouw van klasse, maar dat bergijp je wel.

AGS said...

@Keesje

Je aanwezigheid bij een congres van D66 kan volgens mij maar op 1 manier uitgelegd worden: Keesjemaduraatje is lid geworden van D66.

Mocht je lid geworden zijn van D66 dan kan ik alleen maar zeggen dat het me deugd doet dat je naar mijn goede raad geluisterd hebt.

Het zit namelijk zo: enige maanden? geleden, toen je in een artikel stelde dat je er over na aan het denken was om lid te worden van een politieke partij, raadde ik je aan om lid te worden van D66. En zie: Keesje is (waarschijnlijk) lid geworden van D66 :) !

keesjemaduraatje said...

het kan nooit erger worden dan het nu is met D66 en bovendien begint Verdonk nu echt te irriteren. Vandaar de keuze

AGS said...

@Keesje
Dus je bent daadwerkelijk lid geworden van D66? Echt tof dat je mijn wijze raad hebt opgevolgd :P !

Rinus Duikersloot said...

Wat is de volgende term die Keesjemaduraatje voor Verdonk in petto heeft? Buitengewoon minderwaardig mens misschien? Rutte komt met de leugen aanzetten dat Van Gogh alle moslims voor geitenneukers had uitgemaakt. Is dat ook iets wat Keesjemaduraatje onder redelijk verstaat? Denk je ook dat onder Rutte plek is voor iemand als Ayaan Hirsi Ali? Onder iemand als Pechtold zeker niet. Lousewies van der Laan komt wat dit betreft niet verder dan te zeggen dat ze niet weet of het zin heeft wat Ayaan Hirsi Ali doet en met mooie algemene praatjes over democratie en vrijheid van meningsuiting.

keesjemaduraatje said...

nou gaat het een beetje de verkeerde kant op als een communist mij looft en prijst en een ongekroonde koning van het vrije woord mij van Marcel van Dam praktijken beschuldigd. Heb ik iets fout gezegd?

Rinus Duikersloot said...

Het gaat zeker de verkeerde kant op als je je aansluit bij de partij van Pechtold (lees ook De smerige praatjes van Pechtold), Ebru Umar oproept op Hoeiboei om te gaan praten met iemand die tegen haar zegt dat ze kan oprotten uit de stad als het haar niet bevalt en keer op keer Verdonk zonder goede reden voor alles en nog wat uitmaakt.

keesjemaduraatje said...

we praten er a.s. zondag over

AGS said...

Dat zie je helemaal verkeerd, Keesje: als een communist je looft en prijst dan ben je juist goed bezig :P

keesjemaduraatje said...

oh ik dacht net dat je wilde gaan zeggen dat je helemaal geen communist bent, maar dat was weer te vroeg gejuichd. Schaam jij je eigen eigenlijk helemaal niet, een ideologie aan te hangen die zoveel doden heeft veroorzaakt?

Rinus Duikersloot said...

Als je dan maar niet met het excuus komt dat je op een veiling van Pechtold een mooie brief van Reve op de kop hebt weten te tikken.

Over islamitische terreur mogen we het niet hebben van Pechtold maar hij gaat wel 5 mei gezellig met Abu Jahjah kletsen

keesjemaduraatje said...

@rinus: Pechtold kan inderdaad wel eens vreemd uit de hoek komen, maar ik ga hier niet steeds alle D66 bewindslieden verdedigen. Dit is geen D66 propagandasite. Alks je kritiek op Pechtold hebt, dan zijn er genoeg gelegenheden om hem dat te vertellen.

Rinus Duikersloot said...

@ keesjemaduraatje
Vreemd uit de hoek komen is een understatement, de man komt voortdurend verkeerd uit de hoek. Pechtold is ook niet zomaar een D66 bewindspersoon, hij is de toekomstige lijsttrekker van die partij. Bizarre keus heb je gemaakt.

@ Steady Freddy
Met islamitische terreur had ik nog niet eens Abu Jahjah op het oog maar als ik die brief van het Cidi lees laat hij zich ook op dat vlak niet onbetuigd. Pechtold mag van mij stevig met hem in debat gaan maar dat zal helaas niet gaan gebeuren. Het zal een vriendelijke uitwisselingen van gedachten worden waarmee zo'n iemand gelegitimeerd wordt.

Rinus Duikersloot said...

@ Steady Freddy

Kan jij niet ipv Pechtold met Abu Jahjah in debat gaan? :)

Stuur deze vragen naar het CIDI

Enkele kanttekeningen:

Vraag 1
Komt dat niet neer op het opheffen van de staat Israël?

Vraag 4
Heb je die cartoons gezien? Die waren wel degelijk antisemitisch en hadden niks met kritiek op Israëlisch beleid van doen.

Vraag 6
Ben je op de hoogte van het congres van de Wiardi Beckman stichting van de PvdA over de islam? Een liberale moslim als Hikmat Mahawat Khan mocht daar van orthodoxe moslims niet aan meedoen en de PvdA liet dat toe.

keesjemaduraatje said...

@Rinus Duikersloot: nu weet ik niet hoe ik je morgen herken. Kan je per mailformulier op dit weblog een voorstel doen? Eventueel eerder afspreken in een cafe in de buurt om de affaire Pechtold te bespreken?
tot morgen

Rinus Duikersloot said...

Affaire Pechtold klinkt wel heel zwaar. Ik mail je!