Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, April 26, 2006

Homos, Lesbos, Hamas

door Keesjemaduraatje

ik weet nu niet meer voor wie ik nog meer respect moet opbrengen. Voor schietende Hamas strijders op een balkon, die op een echt mannelijke manier hun eer en waardigheid verdedigen door op het Ministerie van Gezondheid te schieten en daarvoor bestraft worden door een neo-liberaal reactionair Europees- en Amerikaans bewind dat helemaal geen geld meer wil geven aan een Hamas regering, dat "democratisch gekozen is". Of voor een homo en een lesbische feministe die ter zelfdertijd een "leiderschapstraining" voor Fatah- en Hamaskopstukken geven en als oefening de deelnemers "elkaar diep in de ogen laten kijken" en "...als je niets meer te zeggen hebt ben je gewoon stil met elkaar"

Nog een citaat uit de leiderschapstraining voor Hamas- en Fatah-terroristen: "Een man die in het leger werkt kan zijn challenge niet vinden. Wat zijn kernkwaliteit is: dingen onder controle houden. Wat hij doet als valkuil: de dingen nog meer onder controle houden. Waar hij allergisch voor is: mensen die de dingen niet onder controle houden. Maar in het leger is dat allemaal in orde. Dus wat zou hij moeten veranderen? Hij krijgt een challenge mee: letting go. Nee, dat voelt helemaal niet goed. Maar dat hoeft ook niet. "

Als je bedenkt dat de man die de training leidt, Jan Andreae, de oprichter van de eerste mannenpraatgroep in Nederland is, en homo, dan vind ik het al weer leuk. Dan denk ik: dit is het meest geheime wapen dat Europa naar de Hamas regering toe kan sturen.

"Dat je naar Gaza gaat om leidende mensen daar te vragen om elkaar aan te kijken, te voelen wat ze voelen, zich niet te schamen als ze huilen moeten? "

6 comments:

r.k.h said...

"En hij is de man achter de term 'Nederland niet kapot te krijgen' "

Een gevaarlijke optimist, zou ik zeggen. Een man die de lof zingt van de Multikul en waarbij je niet eens kunt zeggen "tegen beter weten in".

AVe said...

Over AM gesproken. Dit slaat echt op haar:

"I think you have hit the nail on the head, but I do not think the radical feminists are afraid of being next. From my study of the Left, they crave to be next and that is why they support these dark forces. They yearn to submit to the dark forces of totalitarianism and even to be devoured by them. It is the same death-wish virus that motivated many Western communists to go to Stalinist Russia to supposedly build communism, when they actually only went to their deaths, giving their lives for an idea that butchered them."

Voor de rest van de link zie hier: http://hoeiboei.web-log.nl/log/5670055
reactie Rudolf

keesjemaduraatje said...

@SteadyFreddy: ik vind dat jij ook eens iets meer van je eigen diepste gevoelens moet laten zien. En stuk vertrouwen in je eigen gevoelens ontdekken. Dan heb ik iets van: "best wel heel moedig"

Barry said...

Dit interview met "de grote trainer" Jan Andreae is het lezen waard en zou als tekst bewijze van tijdsgeest op het podium uitgevoerd moeten worden.
Hier volgt een bloemlezing

Een derde gids is Irene van Lippe Biesterfeld. Van haar leerde ik de verbinding met de natuur. Zij heeft mij opnieuw

compassie en mildheid leren kennen. Maar dan niet als concept, maar vanuit de

ervaring. Door het werken met haar heb ik ontdekt dat de natuur geen oordeel over mensen heeft.

Moslimcultuur

Jan: ³Ik ben nog steeds bezig met het opzoeken van nieuwe inspiratiebronnen. Ik moet altijd aangesloten zijn op iets dat mij voedt: ik kan pas geven als ik zorg dat ik zelf ook blijf ontvangen. Ik vind het belangrijk dat ik open blijf staan voor nieuwe dingen.
Ik blijf ook nieuwe dingen doen en ontdekken. Zo kom ik in mijn werk veel in aanraking met de Moslimcultuur. Ik zie heel veel waardevolle elementen in die cultuur. Bijvoorbeeld de tradities van familie. Binnen de moslimcultuur weten veel mensen zich echt gedragen door een collectief, door hun familie. Ze hebben werkelijk een gemeenschap waar ze toe behoren. Ik ontdek veel schoonheid in de moslimcultuur. Bijvoorbeeld de manier waarop ik als gast behandeld word. Kijk, als ik als gast arriveer, wordt er binnen de moslimgemeenschap echt tijd voor me gemaakt. Er wordt gezorgd dat er te eten is, alles en iedereen gaat aan de kant, ik word echt heel hartelijk ontvangen.


Tenslotte: Ali B.
(om het kringetje Lippe Biesterfeld rond te maken, red.)


³Jan, ter afsluiting. Je zei dat je nog steeds op zoek bent naar nieuwe inspiratiebronnen. Welke zoal de laatste tijd?²

Jan: ³Onlangs heb ik een tijd doorgebracht met de Marokkaanse rapper Ali B. Ik had hem gevraagd voor een bijdrage aan een project van mijn trainingsbureau. Ter voorbereiding hierop heb ik met hem zitten praten hier in de tuin. Ik leerde er ontzettend veel van om zo met hem te zitten en te praten in de tuin. Alleen al de manier waarop hij mij benaderde. Niet als de grote trainer, maar heel gewoon, op een gelijkwaardig

niveau. Hij is heel erg zichzelf. En wat mij bij hem opviel was dat hij in alle eenvoud precies weet waar het over gaat. Ali B. stelt op een hele eenvoudige, toegankelijke manier wereldproblemen aan de orde. En bovenal is hij zelf vooral bezig met plezier hebben. En dat in combinatie met dat hij ongelooflijk trouw is aan zijn inhoud. Van hem leerde ik weer op opnieuw dat het leven gewoon een spel is.²

http://72.14.203.104/search?q=cache:StSBDopYPWIJ:www.mannenwerk.nl/magazine/5/leiderschap1.htm+andreae+kraan&hl=nl&gl=nl&ct=clnk&cd=4&ie=UTF-8

Pascalle said...

Ik vind het zo mooi allemaal, ik schiet helemaal vol... GROUP HUG!!

Jan H. said...

Jan Andreae, de grote verbinder van de mensen!! Een idealist? nee gewoon een narcist die zich optrekt aan anderen.
Hij kan mooi praten, maar hij is een man die zelf zijn eigen woorden niet kan dragen. Ik ken hem nog van die mannengroepen. Hij predikte als de beste, echt indrukwekkend!
Maar de keerzijde zoals altijd bij dit soort lui: in het geheim het tegenovergestelde doen van wat je predikt.(grenzeloos naar clienten, willekeur, gebruik maken van macht.)
Zit nu bij Landmark! Volle zalen met huildende mensen. Gevaarlijk als je kwetbaar bent.
Maar hij in ieder geval de grote leider!