Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 09, 2006

Intussen op de Gaza strook

gelezen op het weblog van de geachte afgevaardige van de Eerste Kamer der Staten Generaal, mevrouw Anja Meulenbelt:

"Al jaren volg ik de wederwaardigheden van Fatma's familie als een spannende soap. Haar zusje is getrouwd voordat ze haar opleiding als verpleegkundige afhad. En je ziet wat daar van kan komen: de man die zelf werkloos is verdraagt het niet als Huweida zit te studeren en saboteert haar zoveel mogelijk. Ze krijgt geen cent van hem om haar studie af te maken of voor de taxi om naar de universiteit te gaan. Dus spannen de vrouwen van de familie samen en leggen wat geld bij elkaar zodat Huweida door kan gaan met studeren, wat ze zoveel mogelijk doet als haar man niet thuis is. Wat Fatma betreft gaat haar zusje scheiden zo gauw het kan, maar daar zijn de mannen van de familie tegen en dan wordt het moeilijk, want Huweida is met een neef getrouwd, en als ze gescheiden is maakt ze weer deel uit van de familie van haar vader, zonder hun ondersteuning is een scheiding niet te doen. Maar haar studie geeft ze niet op. "
(tussen de regels door bevestigd Anja wat de Islamcritici de hele tijd zeggen.)

"Nu er geen intifadaslachtoffers meer zijn, kan er meer aandacht kan komen voor de 'gewone' gehandicapten, waaronder ook veel ouderen."
(Dat er geen Intifada slachtoffers zijn is te danken aan de terugtrekking van Israel. Intussen gaan de Palestijnen door met het afschieten van raketten.)

"We bezoeken een werkplaatsje waar een groep mannen een korte opleiding volgt om gouden en zilveren sieraden te maken. De meesten van hen zijn voormalige gedetineerden, die opnieuw aan het werk moeten, plus een man in een rolstoel."
(ex-gedetineerden, betekent in gewoon Nederlands: ex-terroristen, die met o.a. geld uit de Kloosterkerk in Den Haag (wie gaat daar ter kerke?) omgeschoold moeten worden. )

"De opwinding van de cartoonrellen is allang gaan liggen, die paar idioten die buitenlanders wilden kidnappen zijn tot de orde geroepen, Fatah en Hamas zijn het er over eens dat ze moeten zorgen voor de veiligheid van buitenlanders en hebben daar een oproep voor gedaan."
(Anja bagatalliseert weer eens. )

No comments: