Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 09, 2006

Islamofobie

Gelezen op het weblog van de geachte afgevaardige van de Eerste Kamer der Staten Generaal, mevrouw Anja Meulenbelt:
Dagblad Trouw
"
Na de moord op Theo van Gogh is die behoefte om van me te laten horen weer helemaal aangewakkerd. Het eerste wat ik dacht was: dit doet de positie van moslims in Nederland geen goed. En je zag het ook gebeuren: er was natuurlijk, door 11 september, al angst voor moslimextremisme, maar sinds die moord is er hier echt sprake van islamofobie. Het is een rechtstreekse vertaling van al die fobieën die we dertig jaar geleden ook al te lijf zijn gegaan. Antisemitisme, seksisme, homofobie* Ik dacht: moeten we dan echt weer helemaal opnieuw beginnen? Kennelijk wel. Goed, besloot ik toen, dat moet dan maar. Het was de hoogste tijd om me er weer eens tegen aan te gaan bemoeien."
"
Dus dat is het eerste wat Anja dacht: "arme moslims". Ze dacht niet "oh, wat erg voor de familie", of "oh, wat erg dat nu al columnisten en cineasten gevaar lopen voor hun kop geschoten te worden"
Verder: er is sprake van islamofobie en dat is een vertaling van fobieën die we dertig jaar geleden te lijf zijn gegaan: Antisemitisme, seksisme, homofobie. Heel interessant dat ze er zelf op komt, want alle drie antisemitisme, seksisme en homofobie, worden op dit bij uitstek gedragen door de moslim-fundamentalisten. Geen mens haalt het in zijn hoofd nu antisemiet te zijn, behalve moslim-jongeren. Bovendien was dertig jaar geleden ook al haast geen mens antisemiet.

Ik vind het heel erg dat mijn vader destijds met gevaar voor eigen leven het verzetsblad Trouw heeft rondgebracht in de stad Enkhuizen en sindsdien het dagblad Trouw als verzetskrant te boek staat, terwijl nu 60 jaar later een islamofasciste met haar portret en prietpraat het blad ontsiert.
De slappe hap van de Oekelele der Kerken heeft het blad blijkbaar overgenomen.

7 comments:

AVe said...

Je stuurt toch wel een brief naar Trouw hierover kees!?

J' accuse said...

Hoe meer ik als homo en aidspatient dit soort berichten lees des te kwaaier wordt ik.
Meulenbelt mag wel oppassen dat ze niet een flinke veeg uit de pan gaat krijgen van opstandige nichten.
Meulenbelt is een ordinaire parasiet die zichzelf optrekt en verrijkt aan de islam. Ze is verworden tot een gebruiksartikel voor al die mensen waarvan zij meent hen een dienst te bewijzen. Au contraire, madam wanneer de tijd daar is wordt u door iedereen uitgescheten en met de nek aangekeken. Wat u dan rest is een dik touw en een stevig plafond met een haak erin.

keesjemaduraatje said...

beetje dimmen nu en geen bedreigingen hier

J' accuse said...

Welke bedreiging ?

keesjemaduraatje said...

dat met dat touw

J' accuse said...

Dat is geen bedreiging maar een advies. Welliswaar een negatief advies voor haar, dat geef ik grif toe. Maar ook een consequentie als men helemaal klaar met haar is en iedereen d'r heeft laten vallen als een baksteen. En dat gebeurd gewoon want de islam is als de sprinkhanen, ze vreten alles kaal en laten alles en iedereen berooid en kaalgevreten achter.
Daar komt ook zij nog wel flink op terug. Als mevrouw tegen die tijd überhaupt nog ergens op terug kan komen dan. De aandacht en invloed die ze nu krijgt is eigenlijk al teveel, zo belangrijk is ze helemaal niet. Gevaarlijk en tendentieus is ze wel. Ze polariseerd en zet groepen tegen elkaar op om zichzelf te verheerlijken en te verrijken. Ook die vorm van hoogmoed gaat ten onder. Altijd.

Piet said...

Anja Meulenbelt is een aandachts****.

Ze is totaal niet geschikt voor haar funtie met die dictator trekjes van haar.