Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, April 29, 2006

Lekker Culti

door Keesjemaduraatje
even een vraag aan het geachte lid van de redactieraad van de Moslimomroep: "vanaf welke leeftijd worden meisjes zich geacht te bedekken voor de onderzoekende blikken der mannen ?" Want dat viel me wel weer op vanochtend toen ik naar het bezoek van Hare Majesteit de Koningin in Almere keek. Dat er een rij meisjes en jongens op de trap stond om haar op te wachten en toen was er een negenjarig meisje bij met volle hoofdbedekking. Dat beschouw ik als een demonstratie van de ouders die tot ons willen zeggen: "wij zijn hier en we gaan ons niet aan jullie westerse perverse cultuur aanpassen en daarom gaat onze negenjarige dochter met hoofd-hals en schouders bedekt naar de Koningin." Verder was het een blanke Nederlandse vertoning. De omhelsing van Knuffel-Ali B. met de Koningin werd nog drie keer herhaald, hoewel dat twee jaar geleden heeft plaats gevonden, maar het is duidelijk dat de Nederlandse Middenklasse gevlucht is uit Amsterdam. Gevlucht voor een onmogelijk huurbeleid van de Sociaal-Democraten en voor de asociale stad überhaupt. Daar kan geen Ali en hoofddoek tegenop, om dat weer eens duidelijk te demonstreren. Maartje van Wegen was weer eens aan het slijmen en mompelen en kon ook de stemming er niet in brengen. Ze heeft niet eens iets gezegd over de kleding van de Koningin en de Prinsessen. Wat voor ontwerper en waar gekocht. Dat is bij Blauw Bloed op de zaterdagavond wel anders.

Gisterenavond was Marianne Weber, de koningin van het levenslied te gast bij Jürgen Raymann en die vertelde dat ze verliefd was geworden op een vrouw, na 50 jaar heterosexualiteit. Dat was natuurlijk goed nieuws en Jürgen wendde zich tot een meisje met hoofddoek in het publiek en sprak de woorden: " ja, ook de meisjes met hoofddoek vinden dat heel raar, maar dat kan, verliefd worden op een vrouw" . Dus de hoofddoek hoort er gewoon helemaal bij en moet opgenomen worden in ons straatbeeld en in onze Nationale Cultuur. Eigenlijk zouden Turkse en Marokkaanse meisjes vanaf negen jaar verplicht moeten worden een hoofddoek te dragen om te laten zien hoe tolerant Nederland is en helemaal niet bang voor de Islam als zodanig. Geen wonder dan ook dat Jürgen Raymann de Koningin uitgeleide mocht doen uit Almere om te laten zien dat het een hele gezellige Culti-dag was geweest.

6 comments:

Jansen said...

Dat zeverige
"Vier Vrijheid" van het 4-5 mei comite, moet maar eens afgelopen zijn.

Vanaf nu enkel nog stil op zes mei
voor Pim, Theo, Ebru, Geert en Hirschi:

Besef Bezetting!

keesjemaduraatje said...

Ebru is toch nog niet dood?

Jansen said...

Beter nadenken, hoewel dat lukt niet

pascalle said...

plus jemig, ebru heeft alleen maar 1 klap voor dr kop gekregen hoor, waar ze zelf overigens ook van beseft dat dat heel erg meevalt, dus stel je niet aan zeg jansen, erg makkelijk om elk bekend gezicht wat zn mond opdoet maar als held te gaan zien, er zijn er nog veel meer waarvan je nooit zal weten dat ze bestaan. Dus zeg dan, vier vrijheid, besef bezetting en denk aan elkaar. wie dan ook. Al vind ik persoonlijk die bezetting nogal meevallen, nee je bent nie volledig vrij, klopt, erger ik me ook aan, maar beetje relativeren zeg, zo slecht heb je t niet. je klinkt vooral erg verwend op deze manier.

keesjemaduraatje said...

@Steady Freddy: ik ben wel heel erg burgerlijk en reactionair en conservatief, gelukkig wel, maar ik heb geen ochtendjas en zit er zeker niet mee voor de buis. Ik vind dat een volwassen man zich gewoon kan aankleden.

Dat je mij dom noemt, dat zegt vooral iets over jezelf. Als je bedenkt dat jij schrijft: "Zoals ik er naar kijk heeft de islam geen dwang. " Daar hoef ik niet eens op te reageren. Dan spreekt meteen voor zich wat voor instelling je hebt.

Je kan veel over het Gereformeerde Geloof zeggen, maar het heeft in ieder geval iets opgeleverd voor heel Nederland. Een Universiteit, vele Scholen met de Bijbel, de NCRV, de ARP, ga zo maar door. De Gereformeerden hebben Nederland mee opgebouwd en nog. En het Gereformeerde Geloof is een toonbeeld van Tolerantie en Medemenselijkheid vergeleken met het geloof dat jij nu meent aan te moeten hangen. Hoewel het wel goed bij je past qua slachtofferschap en de schuld bij een ander zoeken.

Natuurlijk vind ik het prachtig dat iedereen die in Almere woont de Koningin verwelkomt. Daar ging het helemaal niet over. Ik vind het belachelijk dat negenjarige meisjes een hoofddoek moeten dragen. Iemand als jij die er niet tegen kon om af en toe eens mee te moeten naar de Gereformeerde Kerk, zou toch moeten vechten voor de vrijheid van al die onderdrukte meisjes in Almere en overal in de wereld die gedwongen worden hun haar te verbergen.

pascalle said...

Absoluut! er moet absoluut gevochten worden tegen onderdrukking!

MAAR

ga er niet vanuit dat elk meisje onderdrukt is als ze een hoofdoekje op heeft. De generalisatie gaat wel twee kanten op he. Oordeel alleen als je het weet.