Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, May 11, 2006

De asielzoekers

door Keesjemaduraatje

in het begin van de jaren tachtig kwamen er erg veel asielzoekers naar Duitsland en ik had net, voor het vak Politieke Antropologie, een scriptie geschreven over de communistische "revolutie" in Ethiopie. Mijn vrouw is Duitse advocate en vertegenwoordigde een aantal van die Ethiopische asielzoekers voor het verkrijgen van een verblijfsvergunning. Ik vond het eigenlijk wel interessant en begon meteen te vragen van welke guerillabeweging ze nou lid waren geweest. Het viel me op dat ze verouderde en niet meer bestaande guerillabewegingen noemden. Ze praatten ook niet graag over politiek, maar wel over Reggaemuziek. Later bleek dat Mohammed eerst een paar jaar bij zijn oom in Sudan gewoond had en toen doorgereisd was.

Eigenlijk wist ik dus in 1985 al dat veel vluchtverhalen bullshit waren en dat de hier wonende asielzoekers de vluchtverhalen voorkookten voor degenen die na hen kwamen. Asielzoekers die in Duitsland niet aan de bak kwamen, reisden door naar Zweden. Na een aantal jaren was Mohammed nog steeds niet erkend als vluchteling en begonnen ze dat mijn vrouw kwalijk te nemen. Hij had eigenlijk willen studeren en eindigde als een dikke luie man die leefde van het geld van zijn vriendin. Dat is dan ook wel weer tragisch.

Het verhaal van Zembla over Ayaan Hirsi Ali is haastig bij elkaar gesprokkeld en had de duidelijke opzet haar te beschadigen. Je kan het gerust een aanzet en voorbereiding tot moord noemen. Als Ayaan niet meer in de Tweede Kamer zit en geen bescherming meer krijgt, kan ze gemakkelijk vermoord worden. Belachelijk klinken de woorden van de reporter die beweerd dat Somalie geen eerwraak kent. Dom. Vorige maand is nog een man door een islamitische rechtbank in Somalie veroordeeld tot dood door doodsteken. De 16-jarige zoon van het slachtoffer moest het vonnis uitvoeren. De fotos staan gewoon op het internet.

De werkelijkheid is nog bizarrer, want Ayaan heeft veel langer in Duitsland gewoond dan in de film wordt gezegd, waarschijnlijk maandenlang. Dus Steady: dat mag je op de NMO nog even gaan vertellen. Zeg maar dat Keesjemaduraatje het verteld heeft. Veel beelden waren van de Nederlandse Moslimomroep afkomstig, die toen nog een arm mooi moslimmeisje voor zich zag en het graag wilde interviewen. Maar zodra het meisje de Islam gaat aanvallen, moet ze dood.

Schokkend zijn de beelden van het oude lijk van een Smit-Kroes die beweerde dat Ayaan 5 burgeroorlogen heeft meegemaakt, terwijl ze wist dat het niet zo was. Walchelijk. Wie moet je nog geloven?

We zijn Ayaan dankbaar dat ze het probleem van de eerwraak en de onderdrukking van de Islamitische vrouwen aan de kaak heeft gesteld. Dat kan niemand haar meer afnemen, ook niet zo' n hypocriete film. want wees nu eerlijk: van hoeveel van de 26.000 kan je precies zo'n film maken, maar dat doet Nova-Zembla niet.

6 comments:

keesjemaduraatje said...

@Steady: ik zeik elke dag over een bepaald Eerste Kamerlid omdat ze terroristische organisaties steunt en omdat ze anti-semitisch is. Dat ze naar de Gazastrook gaat, vind ik niet zo erg. Het is ook opvallend dat jij "Palestina" zegt. Dat is Islamitische propaganda. Israel is een legitieme bestaande onafhankelijke staat, terwijl Palestina een fictieve verzonnen eenheid is. De Palestijnse gebieden bestaan wel, maar daar heerst geen staatsvorm en als de Hamasleiders zo doorgaan zal die er ook niet snel komen.

Ik weet nog steeds niet waarom je tegen Ayaan bent. Waarschijnlijk ben je niet in staat te reflecteren op je eigen motieven. Is het omdat ze lid van de VVD is, omdat ze een internationaal bekende vrouw is, of omdat ze de Islam verraad?

keesjemaduraatje said...

nee ik nem niet iedereen die kritiek heeft op Israel anti-semitisch. Ik noem iemand anti-semitisch als hij alleen kritiek heeft op Israel en demoniserend bezig is. Bijvoorbeeld als de Hamas-propaganda verder verteld wordt die inhoudt dat Israel zomaar bombardementen uitvoert. Die gerichte acties zijn altijd als antwoor op zelfmoord acties en treffen meestal alleen een paar terroristen. Bijvoorbeeld de leider van Hamas sheik Jashin, werd met een precisieschot uit zijn rolstoel geschoten, vanuit een helicopter.

keesjemaduraatje said...

Ik zeg dat Palestina geen staat is en dat is op dit moment de werkelijkheid. De Hamas wil het hele land veroveren, die willen helemaal geen eigen staat op een deel van het gebied. Je hoeft niet lang te overwegen om te weten wat dat voor Joden en Christenen zou betekenen.

keesjemaduraatje said...

ik zal de vrede dan maar overlaten aan de Moslimomroep, mevrouw de geachte senator van haat en hamas en aan de Hamas, dan zal het wel allemaal goed komen.
Ik heb uitgebreid uitgelegd wat de samenhang is tussen de 3 D's en antisemitism:
Demonization, Double Standards, Delegitimization

Het gaat dus om het voortdurend poneren van de stelling dat Israel de oorzaak is van alle kwaad. Zonder te willen zien dat er van twee kanten een bereidheid tot onderhandelen moet zijn.

Devious said...

Zou iemand de links naar die eerwraak zaak in somalië kunnen vermelden?

Met vriendelijke groet..

keesjemaduraatje said...

http://www.vkmag.com/magazine/comments/oog_om_oog_tand_om_tand1/