Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, May 19, 2006

Geborgen in Eigen Volk

door Keesjemaduraatje

ik was vandaag op bezoek bij de IT afdeling van een grote fabriek en daar stonden tafelvoetbaltafels en er werd een tafelvoetbalcompetitie gehouden. De Duitse IT-leider had zijn team "Duitsland 1974" genoemd, wat mij tot de politiek incorrecte opmerking bracht dat deze naam een provocatie ten opzichte van het Nederlandse Volk inhield.

Mijn collega stelde voor om een team "Nederland 40/45" op te richten en voordat we het wisten werd er alweer over kuilen op het strand gesproken en dat in de vijftiger jaren er Duitse toeristen naar Nederland kwamen die aan hun kinderen vertelden: "Hier heb ik nog gelegen".

Als je in Duitsland woont of hebt gewoond, dan is dat natuurlijk niets bijzonders, want alle Duitse mannen van boven de 77 hebben wel ergens gelegen. Ik memoreerde ook nog dat we in 2002 terug naar ons geliefde Vaderland kwamen en dat er reeds in de allereerste schoolweek een enthousiaste les over Anne Frank volgde. Een half jaar later wéér en toen de kinderen tijdens het schoolkamp het museum "Bevrijdende Vleugels" bezochten, was de allereerste vraag van de beheerder aan de kinderen: "hebben jullie wel eens van Anne Frank gehoord?". "Jaaaaaa, riepen de kinderen verveeld". De Nederlanders en hun anti-fascistische basisonderwijs kent nu eenmaal een grote variatie van themas. Zo kwamen we op de grap dat een Duitser tegen een Nederlander zegt: "weet je wel dat Anne Frank een Duitse is" , waarop de Nederlander zegt "ja, maar wij hebben haar verraden".

Ik stelde de geachte vertegenwoordiger van de IT afdeling voor dat Nederland intussen wel eens kan beginnen Srebrenica te herdenken. Maar toen viel er toch een pijnlijke stilte.

2 comments:

oppie said...

tafelvoetbal Kees, geen tafeltennis!

kek said...

test